“Bomen voor Scholen” voor heel Tilburg

Aannemer start planten van bomen bij 31 scholen tijdens herfstvakantie

In de herfstvakantie start aannemer J. van Esch BV uit Cromvoirt met het planten van bomen en hagen bij scholen in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout. Afgelopen jaar zijn voor het project “Bomen voor Scholen” al 18 bomen geplant bij scholen in de Oude Stad. Dit jaar krijgen nog eens 31 scholen voor (speciaal) basisonderwijs verspreid over de stad en de dorpen een boom cadeau om de omgeving van de school op te fleuren.

Bomen voor Scholen
De gemeente Tilburg wil Tilburg vergroenen en haar bomenbestand in het stedelijk gebied uitbreiden. “Niet alleen omdat je met meer groen de omgeving letterlijk en figuurlijk opfleurt, maar ook omdat meer groen de omgeving een kwaliteitsimpuls geeft en er een fijner leefgebied ontstaat”, aldus Marieke Moorman, wethouder Natuur & Landschap: “Vorig jaar zijn we gestart met dit project en hebben we ons gericht op het gebied Oude Stad. Dit jaar mochten scholen uit onze hele gemeente zich aanmelden. Resultaat is dat we nu 31 scholen blij kunnen maken met een boom of haag voor hun schoolterrein. En dat is een geweldig resultaat”.

Veel schoolterreinen lenen zich perfect voor het planten van een boom of een haag. Ze beschikken over weinig groen en hebben vaak voldoende plaats. Probleem is dat de schoolbesturen vaak niet de benodigde financiële middelen hebben om extra groen bij te planten. Daarom heeft de gemeente alle basisscholen in de gemeente Tilburg een boom aangeboden voor het schoolterrein. Ruim dertig basisscholen hebben aangegeven hiervan gebruik te willen maken. Het beschikbare budget voor dit jaar is 70.000 euro.

Educatie
Voor het project “Bomen voor Scholen” is ook een lespakket ontwikkeld, dat in het teken staat van natuur- en milieueducatie. Iedere deelnemende school krijgt naast een boom (of haag) ook dit lespakket aangereikt. Door dit lespakket investeert de gemeente Tilburg in educatie om zo basisschoolleerlingen bewust te maken van het belang van groen.

Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.