logo

Bonheur Horeca Groep lanceert nieuw speciaalbiertje in samenwerking met Tilburg University

Wederom leven in de brouwerij. Bonheur Horeca Groep en Tilburg University slaan namelijk opnieuw de handen ineen en lanceren een vierde, eigen speciaalbiertje: de Alumni. Lees snel verder over deze samenwerking.

De Alumni is een heerlijke New England IPA en is een ode aan de alumni, een term die je veel hoort in de wereld der onderwijs. Het zelfstandig naamwoord is afkomstig uit het latijn en betekent ‘pleegzoon’, maar wordt voor ieder geslacht gebruikt. Hoe dat gerelateerd is aan de universiteit? Afgestudeerden krijgen die titel.

Eerder lanceerden Bonheur en Tilburg University al speciaalbieren die zijn vernoemd naar vooraanstaande functies aan de universiteit: de Rector Magnificus (Tripel), Pedel (Blond) en Decaan (alcoholvrij). Met dit gloednieuwe biertje staan oud-studenten centraal. Paul Hoeijmans (directeur facilities Tilburg University) en Tim Wijdemans (algemeen directeur van Bonheur) over de keuze voor deze naam: “De alumni van Tilburg University zijn verspreid over de hele wereld, maar blijven altijd deel uitmaken van onze gemeenschap. Na het afstuderen is de toekomst van alumni nog wat onzeker, maar na verloop van tijd klaart alles op en wordt het rooskleuriger. Zij komen graag terug op hun Alma Mater (letterlijke vertaald vanuit het Latijn betekent dat “zorgende moeder”, maar in deze context wordt Alma Mater gebruikt om de universiteit waar de alumni gestudeerd hebben aan te duiden) en dan is het geweldig als je je eigen biertje kunt proeven”.

Heerlijke hazy NEIPA

De Alumni is een heerlijke hazy NEIPA geworden met een bitterzoet, fruitig karakter. De stijl is de laatste jaren heel erg populair geworden. Door de toevoeging van rozenbottels uit Stadsbos013, heeft dit biertje een zachte en fruitige smaak met subtiele bitterheid. De Alumni past uitstekend in de reeks speciaalbieren die zijn uitgebracht want net als de eerdere varianten proef je ook de groene omgeving van de campus en is het nieuwste brouwsel wederom gemaakt in samenwerking met de brouwers van Stadsbrouwerij013.

“We zijn blij met de uitbreiding van deze eigen bierlijn. De vooruitstrevendheid van Tilburg University sluit aan op de bedrijfsvoering van Bonheur. Samenwerken, verbinden en maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen staan bij beiden hoog in het vaandel. We zijn trots op de samenwerking en hoe tof is het dat we dat kunnen samenbrengen in een biertje.”, vertelt Tim Wijdemans.

De Alumni proeven

Kun jij ook niet wachten om de speciaalbieren te proberen? Vanaf nu is de nieuwste creatie, en de drie eerdere varianten, exclusief te proeven bij Grand Café Esplanade, O’Café en Olympia Sports Bar, ook verkrijgbaar in cadeauverpakking. En geen zorgen: je hoeft niet per se een Alumnus te zijn om deze NEIPA lekker te vinden. Iedereen uit de stad is welkom op de universiteitscampus om met het biertje te komen proosten.