Boodschappenplusbus zet tweede bus in

Meer mogelijkheden door de samenwerkingsovereenkomst met Rode Kruis, afdeling Tilburg e.o.

De BoodschappenPlusBus van ContourdeTwern is zo’n groot succes in Tilburg, dat een tweede bus incidenteel nodig is om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. In samenwerking met het Rode Kruis, afdeling Tilburg e.o. kan vanaf heden dan ook een tweede bus worden ingepland. De eerste rit met twee bussen is zelfs al achter de rug.

SONY DSC

De BoodschappenPlusBus rijdt voor alle 55-plussers in Tilburg die minder mobiel zijn en/of een beperking hebben. Met de hulp van veel vrijwilligers wordt deze doelgroep de mogelijkheid geboden om zelf boodschappen te (blijven) doen en sociale contacten op te bouwen en te onderhouden. Naast de vaste boodschappenritten worden er ook allerlei andere leuke uitjes geprogrammeerd.

De bus heeft meer dan 800 klanten, waarvan een groot aantal regelmatig gebruikmaakt van de bus. Te veel voor één bus, bleek afgelopen jaar. Een goed gesprek met vrijwilligers van het Rode Kruis bood uitkomst. De vrijwilligers van het Rode Kruis zijn bekend met kwetsbare doelgroepen en hun bus is volledig uitgerust om de ouderen te vervoeren. Deze samenwerking leidt dus tot meer mogelijkheden voor de BoodschappenPlusBus.

De tweede bus is onverwacht snel ingezet, toen via het Ouderenfonds eind januari vrijkaarten voor de Concertzaal in Tilburg beschikbaar kwamen. Twee volle bussen gingen op pad, waardoor veertien ouderen een gezellige dag beleefden.