Books 4 Life doneert kinderboeken aan het project Speelgoedpunt van ContourdeTwern

kinderboeken

Books 4 Life doneert in samenwerking met Stichting 1+1=3 kinderboeken aan het project Speelgoedpunt van ContourdeTwern. Vanwege de Corona crisis werden de scholen en bibliotheken tijdelijk gesloten en met name de kinderen in de achterstandswijken worden er hard door getroffen.

Kinderboeken doneren

Books 4 Life Tilburg en Stichting 1+1=3 vinden het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen zich taalkundig te ontwikkelen. Books 4 Life Tilburg doneert de kinderboeken aan Speelgoedpunt van ContourdeTwern en die deelt ze gericht uit in de wijken van Tilburg Noord waar deze het hardst nodig zijn en helpt de kinderen lezen te stimuleren en laaggeletterdheid tegen te gaan, in Tilburg zijn zo’n 15% van de inwoners laaggeletterd.

Books4Life

Door kinderboeken te doneren helpt Stichting Books 4 Life kinderen met lezen en dus aan een betere toekomst. Stichting Books 4 Life Tilburg exploiteert een winkel in tweedehands boeken waarvan de opbrengst voor 90% naar goede doelen gaat. De boeken worden vanuit de winkel en via internet tegen zeer scherpe prijzen verkocht.

Al het werk wordt verricht door vrijwilligers, die de liefde voor boeken met elkaar gemeen hebben. Zij vinden bij Books 4 Life een warm welkom, doen nieuwe contacten op en bouwen met elkaar aan een uniek bedrijf. Regelmatig organiseren we voor de vrijwilligers workshops om hun kennis op peil te houden of om nieuwe dingen te leren.