Boomfeestdag in Tilburg

Klik hier voor meer informatie over de BoomfeestWEEK

Tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 18 maart worden door kinderen uitTilburg weer op diverse plekken bomen geplant. Deze boomfeestdag begint in de Lannerstraat (Tilburg Noord) waar Wethouder Moorman samen met kinderen van Basisschool De Vlashof 32 esdoorns in de grond zet.

Tussen 9.30 en 11.30 uur planten kinderen van basisschool De Petteflet nog eens diverse soorten bomen (bosplantsoen) in het Reeshofbos. Dezelfde middag zullen kinderen van de Speurneuzenclub (Kruidenbuurt) ook bomen planten bij buurthuis 't Kievitslaer.

De gemeente Tilburg werkt hierbij samen met de Stedenband Tilburg-Matagalpa, Duurzaam Tilburg en de Stichting Stadsbomen.

Het thema van dit jaar is: Spaar de bomen.

Programma Lannerstraat
9.30 u Officiële start Boomfeestdag; welkomstwoord en inleiding wethouder Moorman.
9.40 u Plantinstructie voor de kinderen.
9.50 u Planten van de bomen; de eerste boom wordt geplant door Wethouder Moorman samen met een groepje kinderen.
10.30 u Toelichting betrokkenheid Stedenband Matagalpa.
10.40 u Start rondleiding in de buurt langs bijzondere bomen o.l.v. Stichting Stadsbomen.
11.30 u Einde ochtend bij Basisschool Vlashof.

Sinds 1957 wordt in Nederland jaarlijks een Nationale Boomfeestdag gevierd. Ruim 100.000 kinderen van basisscholen planten op deze dag een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land. De Boomfeestdag wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Boomfeestdag in samenwerking met gemeenten en betrokken organisaties. De Stichting streeft ernaar dat kinderen zich ook daadwerkelijk