Boot013 wordt De Belinda: voormalige kappersboot wordt verbouwd tot jaren ’70/’80 restaurant

Boot 013 – het drijvende restaurant in de Piushaven – heeft een nieuwe eigenaar. Giel van Schaaijk neemt de boot namelijk over. Geen onbekende in de Tilburgse horeca. Hij is namelijk ook eigenaar van restaurant RAK aan de Piushaven en Hooked aan de Korte Heuvel.  Het nieuwe restaurant krijgt een menukaart en interieur dat is geïnspireerd op de jaren ’70 en ’80. “Er wordt flink verbouwd, zowel boven als beneden gaat het op de schop.” 1 september krijgt Giel de sleutel en hoe het er nu naar uit ziet opent Giel in oktober de deuren van De Belinda: de naam van het gloednieuwe restaurant. Lees snel verder.

De locatie van het nieuwe restaurant ‘De Belinda’ bevalt Giel wel. De horecaboot is namelijk niet zijn eerste horecaonderneming aan de Piushaven. Giel opende in 2017 de deuren van restaurant RAK, een restaurant dat bij veel Tilburgers enorm in de smaak valt. Naast de Piushaven is de Tilburgse ondernemer sinds eind vorig jarig ook actief in de Sint Josephstraat. Daar opende hij Hooked: een mediterrane eetbar waar de menukaart is geïnspireerd op keukens uit landen als Spanje, Italië, Griekenland en Frankrijk.

‘Het moet hier voelen als een familiebezoek’

Met restaurant De Belinda hoopt Giel een nieuwe groep Tilburgers aan te kunnen spreken. “Het is natuurlijk super leuk om als ondernemer iets verzinnen en het vervolgens ook uit te voeren. Ik vind het als creatief ondernemer leuk om dingen op mijn eigen manier te doen, om het niet te doen op de manier zoals een ander het al doet. We hebben met De Belinda een toplocatie, de ‘vibe’ van de Piushaven, op het water, lekkere muziek uit de jaren ’70 en -’80, ik denk dat veel mensen daar lekker op gaan.” Het restaurant krijgt een uitstraling die doet denken aan een familiebezoek. “We willen dat mensen zich hier écht thuis voelen. Het interieur krijgt een uitstraling van het ouderwetse ‘opa en oma’ interieur en de authentieke Amerikaanse ‘Palm Springs’ uitstraling. We willen graag eten bij de mensen op tafel zetten waarbij ze eigenlijk automatisch ‘eet smakelijk’ tegen elkaar zeggen. De jaren ’70/’80 sfeer zal dus zowel terugkomen in het interieur als in de gerechten.”

Menukaart

Hoe de menukaart er precies uit komt te zien, wil Giel nog niet helemaal verklappen. “Ik kan wel vertellen dat ongeveer een derde van de menukaart vegan en vegetarisch is. Zo is er dus ook ruime keuze voor mensen die bewust geen vlees eten. Dat vind ik erg belangrijk. Verder zullen de gerechten je terug in de tijd brengen, wie weet doet het je denken aan de gezellige familiediners van vroeger.” Naast deze klassieke gerechten zal er nog veel meer op de menukaart te vinden zijn. “We willen echt voor ieder wat wils, we gaan er ook voor zorgen dat er veel bijzondere gerechten op de menukaart komen te staan.”