Bootcamp in Tilburg

Rachel blogt

Eind februari werden mijn zus en ik op het Pieter Vreedeplein aangesproken door een jongen. We hadden net boodschappen gedaan en waren op weg naar huis. Hij gaf ons een flyer over zijn ‘bootcamp’ en begon enthousiast te vertellen wat het precies inhield. Ik had wel eens gehoord van bootcamps en wist dat het erg populair was in de Randstad, maar dat het nu ook in Tilburg was wist ik niet. Leuk!

En afgelopen zondag was het dus zover, mijn eerste bootcamp les in de Oude Warande, spannend! De bootcamp begon met hardlopen. Niet gewoon hardlopen natuurlijk. Tijdens het rennen moesten we oefeningen doen zoals met je handen de grond aanraken en in de lucht springen. Best pittig vond ik, maar het bleek slechts een opwarmertje. Eenmaal aangekomen op een grasveld in het midden van de Warande begon namelijk het zwaarste gedeelte van de bootcamp; de krachtoefeningen! Van planken tot squats, we hebben het allemaal gedaan. En wat was dat zwaar zeg! Ik dacht dat mijn lichaam aardig getraind was, maar ik voelde spieren waarvan ik niet eerder wist dat ik ze had (op het moment dat ik dit schrijf, voel ik ze nog steeds…). Na een uur hard werken was de bootcamp afgelopen en ging iedereen moe maar voldaan naar huis.

Ondanks dat het best zwaar was, ben ik ben erg enthousiast over het bootcamp concept. Door de afwisseling van de oefeningen en de gezelligheid van het samen sporten zijn de lessen goed vol te houden. Ik merkte ook dat het heel fijn is om buiten te sporten in plaats van in een sportschool.

Wat mij betreft is een bootcamp een echte aanrader!

Rachel

Elke twee weken verschijnt een nieuwe verfrissende blog van Rachel op Tilburg.com.