Borrelen met je kinderen: Café Ovide komt met kindvriendelijke vrijmibo

kindvriendelijke vrijmibo

Een borrel op vrijdagmiddag waar je samen met je kinderen naartoe kunt. Kindvriendelijk Café Ovide is gestart met een nieuw concept in Tilburg: de kindvriendelijke vrijmibo. Vaders en moeders kunnen lekker aan een speciaalbiertje of goed glas wijn terwijl er volop vermaak is voor de kleine gasten.

Volgens eigenaresse Lisette is het ideaal voor ouders die ontspannen het weekend in willen luiden. “Vader komt bijvoorbeeld als eerste binnen met de kinderen en de moeder sluit na haar werk aan. Dit zijn geen borrels waar het om het zuipen gaat, maar om quality time met het hele gezin en vrienden.” Tijdens de vrijmibo kun je ook meteen aanschuiven voor een early dinner. Zo kun je borrelplanken of volledige maaltijden voor grote en kleine gasten bestellen.

Ook erg welkom voor ouders van jonge kinderen: aan de laatste vrijmibo van de maand heeft Ovide nog een extraatje toegevoegd. Ouders krijgen dan een gratis stoelmassage van CityMassage terwijl de kinderen vermaakt worden.

Ontmoetingsplek voor ouders

Sinds een half jaar runt Lisette in de Tuinstraat het kindvriendelijke Café Ovide. In de paar maanden dat ze open is, heeft ze een behoorlijke vaste klantenkring om zich heen verzameld. Maar ook uit andere steden krijgt ze regelmatig gasten. “Gisteren zaten er flink wat mensen binnen uit Breda. Daar heb je nog niets wat hierop lijkt en ze kwamen daarom speciaal met de trein naar ons toe.”

“Ovide is echt een plek geworden waar mensen elkaar ontmoeten. Afgelopen weekend zat het café vol en iedereen was met elkaar aan het kletsen. Kinderen verbinden. Er zijn hier zoveel vriendschappen ontstaan, daar ben ik echt trots op.” Om dat samenkomen nog eens extra te omarmen, organiseert ze samen met de GGD eens per maand ‘Ontmoet bij Ovide’. Tijdens deze ochtend kunnen ouders vragen kunnen stellen over het ouderschap en opvoeding. Maar je kunt er ook terecht om andere ouders met jonge kinderen te ontmoeten.

café ovide

Uit eten met kinderen: babyccino’s, andijvie en warme hapjes

Lisette is zelf ook moeder en weet goed waar haar gasten behoefte aan hebben. Of het nu gaat om een kindvriendelijke borrel, een vroeg diner of de menukaart. Zo staat er een babyccino op de kaart (een espressokop melkschuim met versiersels en een koekje), kun je maaltijden bestellen in een grote of kleine portie en staan er zowel verantwoorde als minder verantwoorde keuzes op de kaart. Denk: lasagne, verse andijviestamppot, soep of een pizza. “Een menukaart waar je meerdere gezonde opties op de kaart hebt voor kinderen, zie dat maar eens ergens te krijgen.” Zo is het warme groentehapje populair en kun je de hele dag warm eten bestellen.

Daarnaast kun je op donderdag, vrijdag en zondag terecht voor een early dinner van 16.30 tot 19.00 uur. Voor het avondeten werkt Lisette samen met Pizzabar Rijslust en Eetbar Verzot. “Er zitten zoveel goede zaakjes in de stad. Ik hoef echt niet het zoveelste eettentje te zijn. Ik vind het veel leuker om samen te werken met anderen.”

Meer over Ovide

Ben je benieuwd geworden naar Café Ovide? Check dan ook eens de website. Daarop vind je ook een overzicht van alle activiteiten zoals kinderdans, kinderyoga en meer.