Bouw Primark Tilburg gaat van start

primark tilburg

We blijven deze week berichten delen over ontwikkelingen in de binnenstad. Aanstaande vrijdag wordt door Ontwikkelcombinatie Warenhuis Tilburg C.V. officieel begonnen met de bouw van Primark in Tilburg. Wethouder Erik de Ridder en Joost Buitenhuis, directeur Primark Vastgoed, verrichten die dag  de officiële starthandeling.

Het pand van Primark krijgt in totaal zes bouwlagen en komt op de locatie waar voorheen stadskantoor drie gevestigd was. Met een oppervlak van 4900 vierkante meter behoort het tot één van de grotere Primark stores in Nederland. De start van de bouw van Primark is tevens het begin van  een grote transformatie die het stadscentrum van Tilburg de komende jaren ondergaat.

Primark Tilburg

Primark is  een Ierse modeketen met inmiddels vijftien winkels in Nederland. De vestiging in Tilburg krijgt een bijzondere architectuur, een combinatie van modernisme en monumentale stijlen om zo een koppeling te maken tussen het modernistische stadskantoor enerzijds en het historische pand van stadscafé Meesters anderzijds. Om deze twee uitersten in elkaar over te laten vloeien heeft de architect ervoor gekozen om een strakke kolommenstructuur op de begane grond te combineren met overlappende gevelpanelen op de verdieping.

De nieuwe Primark is onderdeel van de grote transformatie van de binnenstad van Tilburg. De Ontwikkelcombinatie Warenhuis Tilburg C.V., bestaande uit Van de Ven Bouw en Ontwikkeling B.V. (VolkerWessels onderneming), Van Schijndel Bouwgroep en M7, is trots dat zij hier een mooie bijdrage aan kan leveren.

Eind 2017 wordt het gebouw door  Ontwikkelcombinatie Warenhuis Tilburg C.V. opgeleverd waarna Primark de afbouw en winkelinrichting op zich neemt. De voortgang van de bouw van het project is te volgen op YouTube (Van de Ven Bouw en Ontwikkeling B.V.)

primark tilburg