Bouw Tilburgse Stadskade is van start

stadskade

De bouw van de 40 woningen van Stadskade is begonnen! Samen met de toekomstige bewoners vierden BPD, ACM/Janssen Aannemers en de gemeente Tilburg deze feestelijke mijlpaal op 30 juni jl. Wethouder Berend de Vries verrichtte de officiële handeling door op ludieke wijze het startsein te geven voor de start bouw. Door de wethouder, Carl Smeets (BPD regio-directeur) en een aantal van de toekomstige kinderen die er gaan wonen werd met een betonmolen het eerste beton gemalen. De handeling werd opgeluisterd door een percussieband die zorgde voor een spectaculair optreden.

Unieke locatie

“Op één van de laatste braakliggende plekjes in Piushaven wordt op het voormalig cementbouwterrein nieuwbouwplan Stadskade gebouwd. Dat er veel vraag is om hier te komen wonen blijkt wel uit de grote animo voor dit project. De eerste geïnteresseerde heeft zich eind 2015 aangemeld via de website. Nu, ongeveer anderhalf jaar later zijn de eerste bouwwerkzaamheden gestart.” aldus Carl Smeets.
Wethouder Berend de Vries meldt: “Stadskade is een mooie mix van woningen in het gewilde Piushaven-gebied met voor ieder wat wils. Het staat bovendien op een unieke plek in het Piushaven-gebied: tegen het levendige hart van Tilburg, maar tegelijkertijd dicht bij de natuur. Met dit plan zetten we weer een stevige stap in de ontwikkeling van Piushaven tot een levendig centrumstedelijk woonmilieu aan het water.”

Over Stadskade

Piushaven is een bruisend gebied in Tilburg met leuke restaurants, gezellige activiteiten en evenementen en veel creatieve ondernemers. In het deelplan Stadskade komen 21 hoek- en rijwoningen in twee varianten, 4 twee-onder één kapwoningen, 4 stadsvilla’s en 11 appartementen met een parkeergarage. Voor iedere woning wordt in het plan één parkeerplaats gereserveerd in de parkeergarage en de parkeerhofjes. Kijk voor meer informatie op: www.nieuwbouw-stadskade.nl

Over BPD

BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken: creating living environments. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 330.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars. In Frankrijk staat BPD in de top 7, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van Rabobank. Voor meer informatie: www.bpd.nl