Boys van B-BRAVE voor de leeuwen op Beekse Bergen

Boyband B-Brave bracht gisteren een bezoek aan Speelland Beekse Bergen. Gelegenheid om zelf te genieten van alle attracties hadden de jongens niet. Want de talrijk opgekomen fans wilden hen natuurlijk horen zingen. En zij werden niet teleurgesteld. Na hun optreden gingen Kaj, Dioni, Samuel, Cassius en Jai ook nog even op safari: want de stoere boyband heet natuurlijk niet voor niets B-Brave…

Ondanks het aangekondigde slechte weer waren er toch heel wat fans van B-Brave naar Speelland Beekse Bergen gekomen. Sommigen stonden al om 7.45 uur voor de poort van Speelland, terwijl dat toch echt pas om 10.00 uur open ging. Op dat tijdstip stond er al een flinke groep ‘Braviours’ – de bijnaam van de B-Brave-fans – te wachten. “Eenmaal binnen zocht de meerderheid van de fans meteen een plekje bij het podium, om daar vervolgens niet meer weg te gaan voordat het optreden begon. Dus die meiden hebben wel heel veel geduld gehad om hun idolen weer te zien,” aldus een woordvoerder van het park.

Dat was ook te merken toen de vijf jonge zangers rond 15.30 uur het podium betraden. Het gekrijs en gegil was oorverdovend. De 14-jarige Cindy stond vooraan: “Wij waren hier vandaag al vroeg. We zijn meteen naar het podium gerend en hebben ons plekje niet meer afgestaan. Want B-Brave, die wilde ik graag eens live zien. Nou, dat is gelukt. En hoe! Mijn vriendin Lisanne en ik stonden helemaal vooraan. Dan zie je pas echt hoe knap die gozers zijn. Dansen kunnen ze ook heel goed. En natuurlijk zongen we keihard mee met alle hits. Nu gaan we zeker vaker naar optredens.”

Vielen er bij eerdere optredens van B-Brave regelmatig meisjes flauw; zoals vrijdag nog in Dronten toen de jongens bij de toegift hun t-shirt uittrokken en zij het optreden dus onder luid gejoel in blote bast afsloten. Daarvoor was het zondag net iets te fris… Het concert bij Speelland Beekse Bergen verliep sowieso rimpelloos. Vijf meiden uit het publiek mochten zelfs op het podium plaatsnemen tijdens het nummer ‘Vanavond is van jou’. Na hun optreden gingen de jongens van B-Brave op de foto met fans en bezochten ze ook nog even Safaripark Beekse Bergen.

Volgende week zondag, 17 augustus, staat het laatste optreden in de reeks die plaatsvindt in het kader van het 50-jarig jubileum van Speelland Beekse Bergen op het programma. Peuters en kleuters zingen dan om het hardst mee tijdens het Zomerconcert van de bij de allerkleinsten zeer populaire Dirk Scheele.