Brabant Open Air en 013 introduceren tweede podium

Het programma van Brabant Open Air In het weekend van 13 en 14 september in Tilburg krijgt een flinke uitbreiding van het programma door het toevoegen van een tweede podium. Op dit tweede podium worden in samenwerking met Poppodium 013 en Proud of the South de tien meest veelbelovende acts uit Brabant geprogrammeerd. Inmiddels zijn James Wood, Iris Penning, Jeroen Kant, Flip Noorman en de Noormannen en Envy The West bevestigd. Nog vijf acts worden binnenkort bekend gemaakt.

Proud of the South
Proud of the South is een gezamenlijk project van de zes grote Brabantse podia (013, Effenaar, Gebouw-T, Groene Engel, Mezz en W2 Poppodium) en het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (BKKC). Dit zogenaamde talentenprogramma biedt jaarlijks Brabantse artiesten (in 2014 tien acts) een coachings- en leertraject om hen zodoende een flinke duw in de rug te geven zodat deze acts een volgende stap in hun carrière kunnen zetten. 

Envy The West
Divers en sfeervol; met die twee termen kan de sound van de band Envy The West omschreven worden. De nummers vinden veelal hun basis in alt. country en americana, maar in de arrangementen is veel ruimte voor het experiment.

Flip Noorman
Flip Noorman heeft met zijn album Bellse Parese direct naam gemaakt. Vele optredens en het winnen van de Wim Sonneveldprijs 2014 volgde dan ook snel. Ook muzikaal zet Flip zichzelf pontificaal op de kaart.

Iris Penning
Singersongwriter Iris Penning werd in 1993 geboren in Eindhoven. In haar muziek is haar liefde voor taal te horen in de woordenspelingen, aparte titels en persoonlijke gezegdes (“Je wordt niet oud en wijs als je niet jong en dwaas bent geweest”). Haar debuutalbum Droomverf is in februari verschenen.

James Wood
James Wood is een indie folk band uit Eindhoven. Bestaande uit vier hechte en gastvrije stadse landjongens met een voorliefde voor onvervalste muziek.

Jeroen Kant
Jeroen Kant dan. Met zijn rossige krullen onder een aftandse hoed staat hij stampend op een antieke houten zeepkist. Zonder een blad voor de mond te nemen loodst hij zijn publiek al predikend, zingend, lallend en dichtend door zijn charmant brakke wereld. Het is tragisch, komisch en poëtisch. IJzersterk, messcherp, bezield, eigenzinnig en volkomen origineel.

Brabant Open Air
Brabant Open Air 2014 strijkt op zaterdag 13 en zondag 14 september neer op het nieuwe evenemententerrein van Tilburg in de Spoorzone. Landelijke top acts en Brabantse gezelligheid staan garant voor een geweldig feest. Met de top van muzikaal Nederland, een groot groen festivalveld en Bourgondische kroegen.

Op de zesde editie van Brabant Open Air staan de populairste Nederlandse festivalacts van dit jaar op het podium. Onder andere Jett Rebel, The Kik, Dotan, Niels Geusebroek, JURK!, Bewilder, Stef Classens, Isabelle Amé en de Maten van Brabant staan te trappelen om de zomer in stijl af te sluiten.

Het Van Gend & Loosterrein in de Spoorzone van Tilburg ligt op slechts een paar minuten lopen van het Centraal Station, ideaal te bereiken voor iedere muziekliefhebber. Parkeren kan in de nabijgelegen parkeergarage Knegtel. Fietsenstalling is op het terrein aanwezig.

Voor tickets en info, ga naar: www.brabantopenair.nl