Brabant Open Skateboard Contest komt naar Ladybird Tilburg

Brabant Open Skateboard Contest

Van subcultuur naar serieuze sport: skateboarden is in een rap tempo volwassen geworden. De sport kreeg onlangs een Olympische status en Brabantse skaters gooien internationaal hoge ogen. Tijdens de Brabant Open Skateboard Contest staat het aanstormend skatetalent van onze provincie vol in de spotlight.

Brabant Open is een rondreizende skateboardwedstrijd die van augustus tot november langs de vijf grote Brabantse steden trekt. Op zondag 16 september nemen de jonge rijders het tegen elkaar op vanaf 13:00 uur bij het Ladybird Skatepark in de Hall of Fame.

Foto door: Mathijs Tromp. Skater: Teun Janssen.

Brabant Open Skateboard Contest

In Brabant komt skateboarden thuis. Met vier unieke skateparken heeft de provincie de meeste in Nederland. Brabantse rijders doen het heel goed en er is meer dan genoeg aanstormend talent te vinden. Al met al redenen genoeg om trots op te zijn. Tijdens deze wedstrijdreeks laten de jonge talentvolle rijders zien wat ze in huis hebben. Er vindt een editie plaats in elk van de indoor skateparken in Brabant: in Tilburg op 16 september (Ladybird Skatepark), in Breda op 14 oktober (Pier 15 Skatepark), in Eindhoven op 28 oktober (Area 51 Skatepark) en in Den Bosch op 3 november (World Skate Center).

De kickoff-wedstrijd vindt plaats op de beste ‘streetspots’ van Helmond op 26 augustus. Als afsluiter is er dit jaar een spectaculaire wedstrijd, op een onverwachte locatie. Midden in het Proviciehuis in Den Bosch wordt op 4 november een miniramp-wedstrijd verreden waarbij de talenten zich mogen meten met de beste rijders van Nederland. De editie in Tilburg vind tegelijk plaats met de Fusion Jam, een Urban sports spektakel waarbij de Hall of Fame samenwerkt met de organisatie van de Brabant Bike Battle. Deze vindt plaats tijdens het Tilburg Fietst Festival in de Koepelhal en de Wagenmakerij. De deuren tussen de Hall of Fame en de Wagenmakerij staan open, dus het publiek kan binnendoor naar de verschillende onderdelen komen kijken.

Prijzengeld

Er is in totaal maar liefst €3.850,- aan prijzengeld beschikbaar de voor Brabant Open Skateboard Contest. Bij elkaar €1.350 voor de stedenreeks en €2.500,- voor de miniramp-wedstrijd op 4 november.

Deelnemersinfo

Het wedstrijdformat bestaat ook dit jaar uit kwalificaties (twee minuten jams), solo runs (één minuut solo), best trick (vijf kansen per deelnemer) en de finale jam. De top vijf van elke editie verdient direct een inschrijving voor de miniramp-wedstrijd in het provinciehuis en dingt mee voor beste Allround Talent van Brabant Open 2018. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de website van Brabant Open. Iedere niet-gesponsorde of flow skateboarder ouder dan twaalf jaar kan zich op de dagen zelf inschrijven voor de Brabant Open Street-edities. De miniramp-contest in het provinciehuis is toegankelijk voor alle skateboarders. Inschrijfgeld bedraagt €10,- per persoon per wedstrijddag. De deuren openen om 12:00 uur, de wedstrijden starten om 13:00 uur en eindigen rond 18:00 uur. Voor bezoekers is de entree gratis.