BrabantNacht: op een andere manier Tilburg bekijken

brabantnacht

In welke stad kun je het beste de BrabantNacht vieren? Wat ons betreft Tilburg! Door heel Brabant wordt de BrabantNacht georganiseerd en zo ook in Tilburg. Het is een avondvullend programma waarbij je meerdere steden kunt bekijken op een manier zoals je het niet vaker hebt gezien.

BrabantNacht vindt plaats op zaterdagnacht 23 september. Het programma start bij Tilburg Culinair waar je van 17:00 uur tot 19:00 uur de tijd krijgt om te genieten van al het lekkers wat Tilburg Culinair te bieden heeft. In het arrangement zitten vijf “troskes” waar je eten van kan halen.

Na je buik rond te hebben gegeten op Tilburg Culinair, start het tweede deel van het programma. Er is een keuze uit drie activiteiten, waar je er twee van uit mag voeren. De keuze bestaat uit een ghost tour, een bezoek aan het Natuurmuseum en een boottocht door de Piushaven.

Ghost Tour

Als je houdt van duistere verhalen die worden vertelt door een gids met een verborgen verleden, dan is dit iets voor jou. Het is een stadswandeling waarbij de duistere verhalen die in Tilburg schuilen, worden verteld. Het zijn verhalen die je nog nooit eerder hebt gehoord. Het is een wandeling van ongeveer anderhalf uur waarbij geen schrikeffecten aanwezig zullen zijn. De verhalen zijn al eng genoeg.

Natuurmuseum

Ook kun je kiezen voor het Natuurmuseum, een avontuurlijk bezoek in het donker. Je krijgt het museum voor- en achter de schermen te zien. Tijdens een wandelende lezing van bioloog Frans Ellenbroek ontdek je hoe de natuur omgaat met sekseverschillen en hoe jaloezie, overspel en verschillende relatievormen ook in de natuur voorkomen. Ook sta je stil bij een aantal vergeten dieren. Het is een ontdekkingsreis door de wetenschap van de natuur verteld door een bioloog. Hapjes en een drankjes inbegrepen!

Boottocht Piushaven

De laatste activiteit waar je uit kunt kiezen is een leuke boottocht over de Piushaven. Dit in combinatie met optredens vanaf de kade van Lieve Louise en Lievejoos. Lieve Louise bestaat uit Lieve en Louise die allebei een achtergrond hebben in Tilburg. Hun muziek bestaat uit sfeervolle liedjes met gebruik van bijzondere instrumenten zoals een kinderaccordeon en een fietspomp. Lievejoos bestaat uit Wessel en Jan die je meenemen met gevoelige, sferische liedjes. Met liefde gebracht. Prachtige gitaarliedjes met warme zang en hier en daar bekende klanken. Je kunt kiezen uit een kano of een sloep waarmee je langs de kade vaart en kunt luisteren naar de muzikale voorstellingen.

Afterparty bij Café Van Horen Zeggen

Na de activiteiten ben je welkom bij Café Van Horen zeggen waar ook de afterparty van Tilburg Culinair is. Bij de prijs inbegrepen zitten ook nog vijf consumpties die je hier kunt gebruiken. Al met al: een grote gezelligheid!

Extra informatie

De prijs van BrabantNacht staat op €49,50 waarbij de vijf “troskes” inbegrepen zijn. Ook zitten er vijf consumpties bij die te gebruiken bij Café Van Horen Zeggen. Als je erbij wilt zijn, check dan de website van BrabantNacht.