Brabantse jongeren maken voorstelling bij Het Zuidelijk Toneel

Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober speelt een grote groep Brabantse jongeren de voorstelling Over Macht en Swagger bij Het Zuidelijk Toneel in Tilburg. Drie zondagen en de volledige herfstvakantie repeteren ze aan deze nieuwe toneeltekst van Daan Windhorst in regie van Anika Abbing.

Over Macht en Swagger
Gwendolyn Barmhart probeert op haar middelbare school een benefietactie op poten te zetten. Het klinkt nobel, maar Gwens motivatie is dat niet. Langzaam spint ze een web om zich heen van list en bedrog.

Vriendschap en macht
Over macht en Swagger gaat over vriendschap en macht. Ze zeggen dat het beter is om aan een ander te denken dan aan jezelf. Maar waarom eigenlijk? Als iedereen aan zichzelf denkt, wordt er aan iedereen gedacht. Toch? Want laten we eerlijk wezen: het leven draait niet om vriendschap. Het leven draait om macht. En swagger.

Expeditie Theater

Over Macht en Swagger is de titel van Expeditie Theater 2013. Een grote groep jonge deelnemers krijgt de kans om een tijd te infiltreren bij Het Zuidelijk Toneel om zodoende alle ins en outs van het maken van een voorstelling te ervaren: spelen, theatertechniek en promotie. De deelnemers worden hierbij begeleid door de professionele theatermakers van het gezelschap.

Speeldata: 19 & 20 oktober
Aanvangstijden: 15.00 & 19.30
Locatie: Ringbaan Oost 8, Tilburg
Reserveren: t. 013 3344500 / e. reserveren@hzt.nl

hzt.nl/OverMachtEnSwagger