Braboneger wordt blank in nieuwe serie NPO 3

braboneger

Daar is ie weer, onze Tilburgse cultheld Steven Brunswijk, beter bekend als de Braboneger. In september ging zijn laatste theatervoorstelling in première. Nu krijgt hij vanaf 14 november zijn eigen programma bij de AVROTROS op NPO 3.

Foto: promotie theatershow ‘Als ik mezelf kon zijn”

In deze nieuwe serie met de toepasselijke naam ‘De Braboneger verkaast’ gaat hij samen met zijn Surinaamse vrienden Dennis en Djordhy typische blanke gewoonten en gebruiken zelf ondervinden. “Ik ga dingen doen die alleen blanke mensen doen.” Hoor je Steven zeggen in de trailer van het programma. Denk hierbij aan dingen als je verkleden bij Oktoberfest, op vakantie gaan met de vouwwagen of de polonaise op een Nederlandstalig muziekfeest.

De Braboneger

De van oorsprong Surinaamse Tilburger werd wereldberoemd in Nederland met het filmpje ‘gewoon betalen‘. “Een maat van me uit Rotterdam had nog nooit een neger gezien die zo praatte. Wij zijn dat wel gewend hier in Tilburg, maar de rest van Nederland blijkbaar niet.” Zijn nieuwe programma is vanaf 14 november wekelijks te zien om 22:15 uur op NPO 3. Bekijk hieronder de trailer van het programma.