logo

Brady Leavold nieuwe aanvaller DESTIL Trappers

DESTIL Trappers heeft de selectie versterkt met forward Brady Leavold. De 22 jarige Canadees kwam afgelopen seizoen afwisselend uit voor Norfolk Admirals (American Hockey League) en voor Victoria Salmon Kings (East Coast Hockey League). Bij de Salmon Kings was hij teamgenoot van Chris St. Jacques, die onlangs ook door Trappers werd aangetrokken.

Brady Leavold is afkomstig uit Port Coquitlam (British Columbia) en speelde vijf seizoenen in de sterke Western Hockey League (WHL). Zijn beste jaar had hij in 2007-2008 toen hij in 67 wedstrijden tijdens het reguliere seizoen 27 goals en 42 assists voor zijn rekening nam. In de play-offs voegde Leavold hier nog acht punten (zes goals en twee assists) aan toe.

Het leverde de 1.80 meter lange aanvaller geen uitverkiezing in de NHL Entry Draft op, maar wel een uitnodiging voor het Tampa Bay Lightning Prospect Camp. Leavold liet een goede indruk achter, maar redde het uiteindelijk net niet. In Victoria Salmon Kings vond hij een nieuwe werkgever. Brady bekroonde zijn eerste seizoen bij de profs met 17 punten (10 goals en 7 assists) in 38 wedstrijden.

Brady Leavold arriveert komend weekend in Tilburg en zal op zaterdag 14 november zijn debuut bij Trappers maken in de uitwedstrijd tegen Amstel Tijgers Amsterdam.