Break The Silence Disco op Festival Mundial 2018

break the silence

Dit jaar staat het Rode Kruis met een silent disco op Festival Mundial, genaamd Break The Silence. Door middel van de silent disco is het de bedoeling mensen bewust te maken van de situatie van kwetsbare groepen in de samenleving. Festival Mundial helpt graag mee in deze ontwikkeling van kwetsbare groepen.

In de silent disco van dit jaar delen vijf jongeren zonder verblijfsvergunning hun levensverhaal en favoriete muziek met onze festivalbezoekers. Deze vijf jongeren zijn Peter (Gambia), Izzy (Sierra Leone), Lena (Nigeria), Hussein (Syrië) en Zenaye (Ethiopië). Zij vertellen over hun land van herkomst, waarom ze naar Nederland zijn gevlucht, hoe hun verbijf er hier uit ziet, de verschillen tussen Nederland en hun land van herkomst en wat vrijheid voor hen betekent. Ondanks de moeilijke situatie waar ze momenteel in zitten, stralen de verhalen vooral heel veel kracht uit. De jongeren vertellen over hun ambitie en dromen voor de toekomst.

Break The Silence

Het Rode Kruis wil door middel van de silent disco laten zien dat vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Met Break The Silence komen festivalbezoekers op een luchtige manier in contact met een serieus onderwerp. In de stand liggen verschillende zitzakken zodat bezoekers de gelegenheid krijgen om rustig naar alle verhalen te luisteren, ook is er een grote ‘kwijtwand’ waar je na afloop je boodschap kan achterlaten.

Dit initiatief komt erg goed overheen met het imago van Festival Mundial, namelijk het wereldse waar van alles over terug te zien is in Festival Mundial 2018! Zij zijn dan ook erg blij met dit initiatief van Het Rode Kruis en dat ze dit met de festivalgangers kunnen delen.