Breakdance verkozen tot beste attractie

Kermisprijzen

De Breakdance op het Koningsplein heeft de meeste stemmen gekregen voor de Publieksprijs maar is ook de winnaar van de prijs voor Superexploitant. Deze populaire attractie is van M. Meijer. De Tilburgse Kermis kent juryprijzen en prijzen voor Superexploitant in verschillende categorieën.

Juryprijzen

De jury let voor de toekenning van deze prijs op presentatie, exploitatie, prijs- en prestatieniveau, muziek en geluid, originaliteit en de kijkwaarde van de attractie/zaak. In de categorie grootvermaak wint de Encounter op het Piusplein van K. Hasler. Van de oefenspelen Goldfever van R. Nieuwland op de Heuvel. De prijs voor de categorie consumptie is voor Gehaktballenkraam van A. Bakker op het Koningsplein. Van de kinderattracties is Jumbo Jumbo op het Besterdplein de winnaar. Deze is van J.C . Ordelman. In de categorie Nostalgie krijgt het vlooientheater ofwel Flea Circus van J. van Oosten de deze prijs.

20150719_Kermis_Zondagmiddag_BasHaansFotografie_BHF147-630x420
J. van Oosten van het Vlooiencircus wint de juryprijs in de categorie ‘Nostalgische Kermis’

Superexploitanten

Superexploitanten worden benoemd omdat hun attractie uitblinkt op onderdelen als presentatie, gastvrijheid, uitstraling van de exploitant of attractie. In de categorie Grootvermaak is de winnaar de Breakdance van M. Meijer op het Koningsplein (ook winnaar Publieksprijs). Voor de categorie Oefenspelen is dat Derby van W. Brunselaar op het NS-plein. Fruitcocktail op het NS-plein is de winnaar in de categorie Consumptie. Voor de categorie Kinderzaken is dit Jumper van H.P. Stroucken. Categorie Nostalgie is de prijs voor de Bootjesmolen van G. Eeringa op het Willemplein.