Bril doorgeefweken: Oogwereld Bellottica geeft jouw bril een tweede leven

Bril doorgeefweken

Van donderdag 31 mei tot en met zaterdag 16 juni 2018 vinden weer de Bril doorgeefweken plaats bij Oogwereld Bellottica. Je kunt je oude bril hier inleven en zij zorgen er samen met Stichting Emefa voor dat deze een tweede leven krijgt. De brillen komen terecht bij slechtzienden in ontwikkelingslanden, om een scherp zicht en beter bestaan te realiseren. 

Door het grote succes van de vorige edities van de Bril Doorgeefweken en de positieve respons van de klanten van Oogwereld Bellottica hebben zij besloten om ook dit jaar weer de Bril Doorgeefweken te organiseren in Tilburg. “Om het klanten zo aantrekkelijk mogelijk te maken mee te doen, geven we bij aanschaf van een complete multifocale bril inruilkorting oplopend tot € 150,- en inruilkorting tot € 50,- bij aanschaf van een enkelvoudige bril. Als de klant ook nog een vergoeding van de ziektekostenverzekeraar ontvangt, kan het voordeel behoorlijk oplopen,” benadrukt vestigingsmanager Ruben Ras van Oogwereld Bellottica in Tilburg.

Goede oogzorg niet overal vanzelfsprekend

“Iedereen weet het belang van goed kunnen zien en goede oogzorg. Goede oogzorg is echter niet overal zo vanzelfsprekend en goed geregeld als hier in Nederland. In ontwikkelingsgebieden, die niet zelden erg afgelegen liggen, ontbreekt  het vaak aan iedere vorm van gezondheidszorg en is de opticien een onbekend begrip. Goed zicht behoort daar onbetwistbaar tot de primaire levensbehoefte,” aldus Ruben Ras.

Stichting Emefa zet zich in voor dit goede doel en zorgt ervoor dat gebruikte brillen uit Nederland een tweede leven krijgen. Mensen kunnen met  zo’n ‘nieuw’ verkregen bril (weer) deelnemen aan de maatschappij of hun maatschappelijke kansen aanzienlijk vergroten.

De Bril Doorgeefweken vinden plaats van donderdag 31 mei t/m zaterdag 16 juni 2018! Voor gedetailleerde uitleg kun je terecht in de winkel van Oogwereld Bellottica aan de Tuinstraat 34 in Tilburg.