Broodje Jantje terug in de binnenstad

Broodje Jantje, de wereldberoemde snack in Midden Brabant komt begin 2010 op een vaste plek terug in de binnenstad. De snack maakt onderdeel uit van een nieuwe snackformule en wordt gevestigd op de hoek van de Heuvel en het Pieter Vreedeplein.

Ruim 35 jaar was het broodje verkrijgbaar in de automatiek van eigenaar Jan de Kort aan het NS Plein. Jantje groeide in die periode uit tot hét uitgaansbroodje.  In 2005 nam Bonheur Horeca Groep de rechten en receptuur van Broodje Jantje over. Sindsdien wordt de snack verkocht tijdens diverse grote publieksevenementen, zoals de Tilburgse kermis, carnaval en bij alle thuiswedstrijden van Willem II. Gezien de grote populariteit van het broodje is Bonheur op zoek gegaan naar een geschikte locatie voor een vestiging in het centrum van Tilburg. Het oog viel op een ruimte aan het Pieter Vreedeplein, grenzend aan het voormalige Café Uit. De opening staat begin 2010 gepland.

De Broodje Jantje vestiging krijgt naast het vermaarde broodje een assortiment met enkele snacktraditionals, zoals een broodje beenham, saté en een broodje Unox. Verder biedt een snackwand de keuze uit diverse items en staan er verse Vlaamse frites op het menu. Alle producten zijn het beste in hun soort. De frites worden zichtbaar voor de bezoekers vers gesneden en gebakken. De verkoop vindt plaats vanaf een counter en de zaak krijgt enkele zitplaatsen. Jantje is in het weekend geopend tot 04:00 uur ‘s nachts en door de week tot 22:00 uur.

Jan de Kort, bedenker en thans ambassadeur van het Broodje Jantje, is trots dat het broodje weer dagelijks verkrijgbaar is. ‘Het broodje smaakt nog net zo lekker als vroeger. Als ik de jeugd zo zie smullen, dan is dat toch geweldig’. Broodje Jantje is een lekkernij op snackgebied. Een verrukkelijk broodje met gehakt, gebakken uien en een saus naar keuze: Jantje Rood heeft een pittige tomatensaus en Jantje Bruin is met een heerlijke satésaus.

Meer informatie over Broodje Jantje vindt u op de Internetsite www.broodjejantje.nl