BroodjeperCentimeter: de eerste honderd meters zijn verkocht

broodjepercentimeter

Een broodjeszaak in Tilburg waar je per centimeter afrekent en dus zelf de grootte van je broodje bepaalt, die was er nog niet. Maar in juli kwam daar verandering in toen Harrie van de Pas BroodjeperCentimeter opende aan de Spoorlaan. In het gebouw van Bank15 vliegen de centimeters ‘Dirty Harries’ inmiddels over de balie. Harrie verkocht tot nu toe al meer dan honderd meter waarvan veertig Dirty Harrie. 

De specialiteit van het huis hebben we meteen benoemd, want het broodje met zacht gegaarde buikspek en met Dirty Harrie saus wordt verreweg het meeste besteld. De buikspek ligt zo’n 12 uur in de oven en wordt krokant afgebakken voordat het op je stokbrood (wit of bruin) komt te liggen. De saus is op basis van mayonaise gemaakt en bevat een zuurtje, zoetje en heeft een licht pittige nasmaak.

Maar niet alleen bij de Dirty Harrie lik jij je vingers af. De verschillende salades worden vers gemaakt door Harrie en ook zijn moeder Ans heeft met haar heerlijke soepen en ragout een dikke vinger in de pap. Ook zus Kathy helpt regelmatig mee in de zaak die je met recht een mooie Tilburgse familiezaak kunt noemen.

Metervreters gezocht voor op de Wall of Fame

Gekscherend verzon Harrie een leuke challenge voor liefhebbers van lekker en veel eten. Wanneer gasten één meter Dirty Harrie binnen een halfuur op kunnen eten, krijgen ze de meter gratis en een mooie plek op de Wall of Fame. Deze kampioenenmuur is nu nog leeg maar daar komt naar verwachting snel verandering in.

Wij werden op maandagmiddag uitgedaagd door Harrie om een meter op te eten. Oud stagiaire Wouter Becker, met een behoorlijke reputatie als het gaat om de bedrijfslunches, ging eraan zitten en kreeg in zijn eentje zo’n vijftig centimeter op. Hij overweegt om zich binnenkort aan de meter te gaan wagen.

metervreters BroodjeperCentimeter
Wouter Becker, tweede van links, deed het aardig op de maandagmiddag na het weekend. Hij at tussen de vijftig en zestig centimeter.

TOP week

Volgende week staat de TOP week op het programma en leren duizenden studenten de stad kennen. Zij gaan ongetwijfeld behoorlijk wat biertjes drinken en kunnen dan ook een flinke bodem gebruiken. Tijdens de TOP week is BroodjeperCentimeter geopend en kun je de Dirty Harrie voor €0,30,- per centimeter bestellen. Harrie daagt iedereen uit om een meter te komen eten voor een plekje op de Wall of Fame.

Wil je de garantie hebben dat je niet hoeft af te rekenen, ook al krijg je geen hele meter op? Doe dan mee met de actie op onze Facebookpagina. Wij geven namelijk een meter Dirty Harrie weg.

Openingstijden BroodjeperCentimeter

BroodjeperCentimeter is gevestigd aan de Spoorlaan in Bank15. Check vooral onderstaande openingstijden zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan.

  • Maandag: 11:00 – 14:00 uur
  • Dinsdag: 11:00 – 20:00 uur
  • Woensdag: 11:00 – 20:00 uur
  • Donderdag: 11:00 – 20:00 uur
  • Vrijdag: 11:00 – 20:00 uur
  • Zaterdag: 11:00 – 20:00 uur
  • Zondag: gesloten