Broodjes, sapjes, gebak en meer: dit komt er in het pand van Bakkertje Bol

backwerk

Eindelijk is er duidelijkheid over welk bedrijf zich gaat vestigen in het oude pand van Bakkertje Bol: het van origine Duitse foodconcept backWERK! Na meerdere locaties in Nederland, met name in de randstad, opent de nieuwste locatie zich in het tweede kwartaal van 2019 in de Tilburgse binnenstad. Het wordt, na Eindhoven, de tweede Brabantse vestiging.

backWERK biedt dagelijks vers bereide en huisgemaakte producten. Denk hierbij aan verse sapjes en smoothies, broodjes, hartige snacks, maar ook gebakjes en lekkere koffies. Het is een zelfservice concept: je kunt dus zelf je producten verzamelen, afrekenen en lekker binnen opeten of meenemen.

Franchiseketen

backWERK is een franchiseketen en is de afgelopen jaren erg hard gegroeid. De eerste zaak opende in Duitsland in 2001 en inmiddels telt het bedrijf meer dan 340 vestigingen in onder andere Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De afgelopen maanden ging het erg hard met het aantal nieuwe locaties in Nederland. Zo opende backWERK sinds december in Hilversum, Zwolle en Schiedam, waardoor het aantal vestigingen in Nederland momenteel op 22 staat.

Bakkertje Bol

Eind 2018 verdween Bakkertje Bol na vijf jaar uit de Tilburgse binnenstad. De reden? Het pand paste niet meer helemaal bij het Bakkertje Bol concept. Wel heeft de broodjeszaak plannen om zich in de toekomst weer in Tilburg te vestigen. Tot die tijd zijn ze nog actief in Eindhoven en Breda.