Bundeling van krachten in Spatadercentrum Brabant

Door de krachten te bundelen van dermatologen en chirurgen worden patiënten met spataderen voortaan nog sneller en beter geholpen in het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg. Met het inrichten van een speciale kliniek onder de naam Spatadercentrum Brabant, worden wachtlijsten verkort en optimale zorg gegarandeerd.

Elke dinsdag worden spreekuren gehouden voor patiënten met spataderen. Ze kunnen voor een eerste afspraak terecht in de locatie Bergland Kliniek, in de directe omgeving van het St. Elisabeth Ziekenhuis.

Behandelplan
Er zijn verschillende manieren om spataderen te behandelen, samen met de arts wordt de keuze voor de beste methode gemaakt: lasertherapie, wegspuiten of operatief verwijderen (strippen). Lasertherapie is een minimaal ingrijpende operatie die onder lokale verdoving plaatsvindt. Deze methode kan daarom worden uitgevoerd in de locatie Bergland Kliniek. Ook het wegspuiten vindt daar plaats. De stripoperatie vindt plaats in het St. Elisabeth Ziekenhuis.

Spatadercentrum Brabant is inmiddels gestart. Patiënten kunnen binnen vijf werkdagen terecht voor een eerste afspraak. Ze krijgen meteen een behandelplan en de datum waarop ze eventueel geopereerd worden. Binnen tien werkdagen na het eerste contact is de behandeling een feit, garanderen dermatologen en chirurgen.

Alle ingrepen
Op dit moment worden jaarlijks ongeveer duizend patiënten met varices, de officiële benaming voor spataderen, behandeld. Met de komst van het Spatadercentrum Brabant is het mogelijk veel meer mensen per jaar te helpen en de kwaliteit van de behandelingen verder te verbeteren.

Vaatchirurg Desirée Burger: ”Het is niet altijd noodzakelijk om spataderen te behandelen. Of dat wel of niet nodig is, moet beoordeeld worden door toegewijde specialisten. In het Spatadercentrum Brabant ben je dan aan het goede adres. Wij doen alle ingrepen, van heel eenvoudig tot bijzonder ingewikkeld.”

Het Spatadercentrum Brabant is te bereiken op 013-539 36 39.