Buntstekers winnaar Blèrconcours met foto’s

In poptempel 013 zijn gisteren ‘De Bunstekers en Ut Kriezusjusmeejbruurkuskoor’ de winnaar geworden van een erg gezellig en drukbezocht Blèrconcours. Hun lied: ‘Ut Kriezusliekuh’ werd door de jury verkozen tot beste carnavalslied. Prins Jean Pierre d’n irste weet op welk nummer hij dit carnavalsseizoen door Kruikenstad gaat swingen.

Klik hier voor de foto's van het Blèrconcours >>>

Peter Musters van de succesvolle Buntstekers (De Buntstekers wonnen in het verleden al vaker het Blèrconcours) had de overwinning niet aan zien komen. “De concurrentie was groot en er waren dit jaar erg veel goede deelnemers.” Naar eigen zeggen kwam de overwinning als een verrassing. “Je hoopt dat je op de CD komt en dus bij de eerste zes zit. In je achterhoofd hoop je een beetje op de eerste plaats. Als je dan uiteindelijk wint is dat echt heel mooi. Zeker in dit deelnemersveld.”

Het lied gaat over de kredietcrisis en over besparingen, maar dat er vooral niet bespaard moet worden op carnaval: “We zinge, hosse, dàànse, ‘k investeer mun dividend, Want ut Tilburgs karnaval, gift mèn un super rendement”. De tekst van het lied is geschreven door Pieter de Kok, die in het verleden al vele winnende nummers heeft geschreven voor diverse kapellen en nu als schrijver en zanger zelf won met De Buntstekers.

Juryvoorzitter Ron Antens vindt ook dat de kwaliteit van het Blèrconcours steeds beter wordt: “De orkesten worden elk jaar beter, de zangers worden elk jaar beter en de teksten zijn elk jaar scherper.” Alleen de arrangementen mogen volgens Antens nog wat origineler om zo het Blèrconcours nog naar een net wat hoger niveau te tillen. “Maar al met al gaat het niveau met sprongen vooruit”, aldus een tevreden juryvoorzitter.

Eervolle vermelding moet gegeven worden aan ‘SHE’s met De Praotmaokers’ die met hetzelfde puntentotaal nét tweede werden achter De Buntstekers, maar door hun energieke optreden en een vernieuwend nummer wel de publieksprijs binnen haalden.