Burenruzie: Willem II – NAC Breda

Willem II Tilburg

Zondag is het weer zover: DE Derby van het zuiden. De wedstrijd waar we als supporters weken van te voren naar uitkijken. De wedstrijd die hoe dan ook gewonnen moet worden en de wedstrijd waar we in plaats van 200% vragen om 200.000% inzet. Willem II – NAC Breda dus. Jarenlang hadden onze buren een grote mond over de Jupiler League en onze financiële perikelen. Maar kijk ze nu toch eens staan.

stand competitie

Progressie

En ergens hadden ze ook wel gelijk. We speelden jarenlang ongestructureerd, met een vreemdelingenlegioen zonder enige band met de club, stad of supporters. Die eerste degradatie bleek achteraf goed te zijn voor Willem II. Er bleef een hechte supporterskern staan, een kern die overblijft in goede en slechte tijden, een kern die week in week uit de Tricolores achterna reist en een kern die altijd achter Willem II blijft staan.

Jurgen Streppel kreeg het vertrouwen om te werken aan een toekomstvisie en een aardige ploeg. Dit zorgde voor rust. De steun van de supporters wordt nu uitbetaald in een tot nu toe schitterend seizoen. Met een mooie 10e plaats en 10 punten voorsprong op de aartsvijand is er geen mooier moment te bedenken om NAC in hun eigen stadion te treffen. Hét moment om onze westerburen een sneer uit te delen. NAC staat 17e, speelt nauwelijks overtuigend en het is er onrustig.

Komende derby

Met fris, verzorgd en rustig spel moeten de Tricolores in staat zijn de 3 punten mee te nemen uit Breda. Wij denken dat NAC het gaat gooien op vechtvoetbal aangezien ze voetballend een stuk minder kwaliteit hebben dan Willem II. Het is aan Willem II om rustig te blijven en niet mee te gaan in het vechtvoetbal maar gewoon hun eigen spelletje te blijven spelen.

De Tricolores worden gesteund door 500 Tilburgers. Helaas kregen de Willem II supporters geen 250 extra kaarten door verschillende veiligheidsmaatregelen waar de supportersverenigingen niet aan konden en wilden doen. Kanttekening: de supporters van NAC kregen in Tilburg ook een beperkt aantal kaarten. Oog om oog, tand om tand lijkt het vanuit de lokale driehoek.

Wij hebben vertrouwen in de ploeg van Jurgen Streppel en verwachten een mooie overwinning. Als we er geld op in moeten zetten dan zouden we inzetten op 1-3. Echter is het op dit moment niet echt handig om geld in te zetten vanwege de vermeende matchfixing. Wij dachten: wij maken de grap alvast, hoeft iemand anders het niet te doen.

Kom zaterdag om 10:30 uur MASSAAL naar de laatste training van de Tricolores om de mannen nog even extra op scherp te zetten!

Come on Willem II!