Busjes wassen en tafels veilen: Tapasketen ’t Zusje zet zich in voor stichting MVI

't Zusje stichting MVI

Wees een beetje lief voor elkaar. Een uitspraak die helemaal in het straatje van ’t Zusje past: dat bewijst de tapasketen maar weer. Dit keer met een ludieke actie om stichting Mobiliteit Voor Iedereen (MVI) te steunen. “Als horecazaak hebben we geen makkelijke tijd, zoals vele andere bedrijven in deze crisis. Maar dat zorgstichtingen zoals MVI het ook niet makkelijk hebben gaat ons aan het hart. Daarom willen we deze stichting op verschillende manieren steunen”, vertelt ’t Zusje.

Stralende zorgbusjes door de Zusjes

Stichting MVI verzorgt speciaal zorgvervoer voor instellingen door heel Nederland. De stichting richt zich op minder mobiele ouderen die voor hun ontmoeting met anderen afhankelijk zijn van een zorg bus. Vanwege het schrappen van zorgvervoer door gemeenten dreigt een grote groep ouderen te vereenzamen. Al helemaal in een tijd als deze. Stichting MVI heeft als speerpunt deze eenzaamheid tegen te gaan.

“Graag maken we het iedereen naar de zin. Dat zit in ons DNA. Nu we voorlopig alleen buiten gasten mogen ontvangen, geeft dat wat ruimte voor andere mooie initiatieven. We hebben nu de tijd om het mensen naar de zin te maken die het echt nodig hebben. Hoe klein het gebaar ook is. Al eerder besloten we om veertien zorgbusjes van MVI te sponsoren. Zo proberen we samen met MVI de steeds grotere inperking van de zorgbusjes iets kleiner te maken”, aldus ‘t Zusje.

“Onze medewerkers hebben zich de laatste tijd ingezet om alle Zusjes helemaal spic en span te maken voor de heropening. Maar de behoefte blijft om met z’n allen de handen uit de mouwen te steken en gezamenlijk als team iets te ondernemen. Het leek ons een goed idee om de busjes van MVI ook helemaal spic en span te maken, zodat ze er weer stralend bij rijden. Inmiddels hebben onze Zusje-medewerkers hiervoor gezorgd.”

Veilen voor stichting MVI

Een mooie eerste aanzet vindt ’t Zusje. Toch willen ze unaniem nog een stapje extra zetten. ’t Zusje heeft daarom een concept bedacht waarmee ze een donatie kan geven aan Stichting MVI. “Hopelijk mogen we vanaf 5 juni a.s. ook binnen weer gasten ontvangen, hier zijn we helemaal klaar voor. Het wordt ongetwijfeld een bijzonder moment wanneer we onze eerste gasten weer avondvullend bourgondisch kunnen laten genieten bij ‘t Zusje.” Dit wil ’t Zusje onderstrepen met een veiling, waarbij de allereerste tafel van iedere vestiging wordt geveild. De hoogste bieder krijgt een complete VIP behandeling. Ze worden persoonlijk opgehaald en gebracht met één van de busjes van MVI en worden de gehele avond in de watten gelegd. En als klap op de vuurpijl? De opbrengsten van de veiling worden volledig gedoneerd aan stichting MVI.

Jij helpt toch ook mee?

Hopelijk mag ’t Zusje vanaf 5 juni a.s. haar deuren weer openen voor avondvullend bourgondisch genieten. “Onze gasten kunnen vanaf nu vanuit huis deelnemen aan de veiling via onze website”, legt ‘t Zusje uit. Dus, sta je te popelen om weer een avond ongedwongen te tafelen bij ‘t Zusje én tegelijkertijd je steentje bij te dragen aan stichting MVI? Dan is het mogelijk om mee te bieden vanaf €100,- op een VIP tafeltje voor 4 personen. Het tafeltje zal gaan naar de gelukkige hoogste bieder. Ga naar deze website en bied mee!