Buurtparade “Corpus Korvel” tijdens Winter in Zuid

De derde Buurtparade van Tilburg trekt op zondag 14 december door de straten van de wijk Korvel tijdens het sfeervolle evenement Winter In Zuid. Buurtbewoners uit de wijk presenteren CORPUS Korvel, een tot de verbeelding sprekende parade-act. Door het schrijven van een wensbriefje of het maken van een mini-corpus kunnen ook bezoekers actief meedoen.

CORPUS Korvel staat symbool voor een lichaam met een hoofd, armen en benen. Tijdens de finale van Winter In Zuid, ontwaakt CORPUS Korvel op de Korvelseweg, de hoofdslagader van de wijk. Tussen het St. Annaplein en het Korvelplein, bij Café Berlijn, komt de creatie langzaam tot leven en zie je CORPUS Korvel ontstaan. In aanloop naar deze buurtparade-act, hebben buurtbewoners flink gebrainstormd, gebouwd en gerepeteerd in de Nieuwe Stede. Parademakers Eef van Eerdewijk, Paul van de Waterlaat, Kim Pattiruhu en Miranda Winter hielpen hierbij. CORPUS Korvel werd het verrassende eindresultaat.

Voorafgaand aan deze Buurtparadeperformance, kun je als bezoeker een eigen mini-corpus knutselen. Hiervoor is een bouwplaat beschikbaar. Ook kun je een hartverwarmende boodschap voor de Korvel achterlaten op speciale wensbriefjes gemaakt van groeipapier, deze briefjes komen terug tijdens het slot van de bijzondere parade-act.

Kom ook kijken naar de Buurtparade CORPUS Korvel op zondag 14 december van 17.30 – 18.30 uur (route: Korvelseweg, St. Annaplein, Korvelplein en eindperformance bij Café Berlijn). Ga voor al het laatste nieuws over de Buurtparade (en de bouwtekening van de mini-corpus) naar de speciale Facebookpagina: www.facebook.com/buurtparade en website www.art-fact.nl/buurtparade.

De Buurtparade in de Korvel vormt een onderdeel van een reeks Buurtparades in Tilburg. Eerder vonden Buurtparades plaats in Tilburg Reeshof en in de wijk Jeruzalem. De Buurtparade is een initiatief van Art-fact i.s.m. Stichting T-Parade en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Tilburg, het VSB fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De Buurtparade maakt tevens deel uit van het project Cultuur en Leefbaarheid van de Provincie Brabant.