Cabaret, circus & veel meer: dit zijn de Tilburgse Theater Tips in de maand maart

tilburgse theater tips

Schouwburg Concertzaal Tilburg is gigantisch blij dat ze weer mogen knallen. Tilburgers (en mensen van ver daarbuiten) weten het theater weer te vinden. Het komt dan ook regelmatig voor dat voorstellingen zijn uitverkocht. Maar er zijn ook voorstellingen waar nog kaarten voor te koop zijn. Maandelijks lichten wij er daar – in samenwerking met Schouwburg Concertzaal Tilburg – een aantal van uit. Lees snel verder. 

#1: Festen (toneelklapper van het jaar) met Han Römer, Peter Heerschop en meer

Festen treft je als een mokerslag. In de aangrijpende voorstelling gaan humor en drama soepel samen. Juist door die bijzondere mix van cabaret en toneel slingeren de emoties meedogenloos de zaal in. Keihard lachen met een huilend hart. De cast is groot en glorieus, met onder andere Peter Heerschop, Viggo Waas, Stephanie Louwrier, Maartje van de Wetering en Han Römer als de pater familias.

#2: Cabaretvoorstelling Tis Hier Geen Hotel in de Schouwburg

Gesmijt met deuren, muziek tergend hard, continu rotzooi in de badkamer, complete chaos in de slaapkamer; het leven met pubers is nooit saai. Als ouder ga je iedere dag door de emotionele rollercoaster van het puberouderschap. Je aanwezigheid als ouder wordt alleen gewaardeerd als je de koelkast op tijd aanvult, een doorlopende pinautomaat wilt zijn en op afroep voor taxichauffeur wilt spelen. In deze voorstelling laten cabaretières Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth op nuchtere en humoristische wijze zien hoe je met een beetje gezond verstand en zonder al te veel kleerscheuren die pubers overleeft. Met veel liefde en geduld, en vooruit, ook met heel veel wijn.

#3: Circustheater Recirquel Company Budapest in de Schouwburg

Met maar liefst 28 uitverkochte voorstellingen was My Land van Recirquel Company Budapest, dé hit op het wereldberoemde Fringe Festival 2018 en 2019 in Edinburgh. De combinatie van dans, acrobatiek, schitterende muziek, licht, illusie en fysieke inspanning maken deze voorstelling tot een van de meest ambitieuze circusprojecten van dit seizoen. En een heel mooi voorbeeld van het hedendaagse verhalend circus.

  • Vrijdag 1 april (oké, niet helemaal in maart. Maar we willen je deze voorstelling niet onthouden!)
  • 20:15 uur
  • Schouwburg
  • Tickets & meer informatie

Tilburgse Theater Tips

Elke maand zet Tilburg.com een aantal Tilburgse theaterstips op een rijtje. Voorstellingen waar je voor dezelfde maand nog kaarten voor kunt krijgen en die zéker een bezoekje waard zijn. Pak je agenda erbij, bestel tickets en geniet! De complete agenda van Schouwburg Concertzaal Tilburg vind je overigens hier.