Café Brandpunt aan het Piusplein bestaat 40 jaar en trakteert

café brandpunt

Dubbel feest bij Café Brandpunt. Enerzijds zijn ze natuurlijk heel erg blij dat ze na de lockdown weer gasten kunnen ontvangen, anderzijds vieren ze hun veertigste verjaardag. Het is namelijk exact 40 jaar geleden dat Café Brandpunt haar deuren opende. En wie jarig is, trakteert. Lees snel verder. 

Op de verjaardag van Café Brandpunt – op 27 januari 2022 dus – krijgt iedereen vóór 17:00 uur een gratis stukje gebak als je een kop koffie of thee komt drinken. Na 17:00 uur trakteren ze op een shotje bij het eerste rondje bier of wijn dat je bestelt. Komende zomer wil het café de verjaardag uitgebreid vieren als de coronamaatregelen dat toelaten. Dit gaan ze doen met een aantal feesten in samenwerking met Café Bolle. Zij bestonden vorig jaar namelijk 25 jaar en konden dat – je weet wel waarom – nog niet vieren.

Geschiedenis Café Brandpunt

Op 27 januari 1982 opende Brandpunt als jazzcafé haar deuren. De zaak dankt haar naam aan het tv-programma Brandpunt. En dus niet aan het Brand bier wat uit de tap stroomt. Het tv-programma draaide destijds het nummer Splanky van Count Basie tijdens de aftiteling. Toenmalig eigenaar Jan van Tuijn had een voorliefde voor jazzmuziek en besloot zijn café ‘Brandpunt’ te noemen.

Klaar voor de komende 40 jaar

Tijdens de lockdown heeft het team van Brandpunt niet stilgezeten. Zo hebben ze de periode gebruikt om het bedrijf klaar te maken voor de komende periode. Er is aandacht besteed aan het terras en de menukaarten zijn uitgebreid.

Meer informatie

Op de hoogte blijven van actuele acties van Café Brandpunt? Volg ze dan via Facebook en Instagram. Bekijk ook de website voor de actuele menukaarten.