Café de Snor opent aan de Korte Heuvel: ‘Het wordt hier lang leve de lol!’

Café de Snor

Het nieuwe jaar is pas net begonnen of we kunnen een nieuwkomer noteren aan de populairste uitgaansstraat van Tilburg. Café de Snor opent namelijk de deuren in het voormalige Café Leonardo. De zaak wordt nu verbouwd en opent op zaterdag 14 januari de deuren. Aan het roer staan maar liefst veertig Tilburgse ondernemers.

Veertig? Jazeker! “Het idee om met een groep bevriende ondernemers een kroeg te openen, ontstond al in 2017. Maar toen vonden we geen geschikt pand,” vertelt één van de eigenaren Jaap van Ham (ook eigenaar van Café Polly, Café Bakker, het Ketelhuis, Doloris & Papa Jim). Toen Bar Leonardo te koop kwam te staan, begon het bij Jaap en zijn kompanen weer te leven. “Toen is het eigenlijk heel snel gegaan. We hebben 40 verschillende ondernemers bereid gevonden om te investeren in de zaak. Aan de achterkant is alles heel goed geregeld, aan de voorkant wordt het lang leve de lol!”

Jaap denkt dat Café de Snor een plek wordt die Tilburg nog mist. “Het wordt echt dé plek voor de vrijmibo, zamibo en zomibo. En in de avonduren mag het best uitgroeien tot een feestcafé. Er komt gewoon een rookmachine en stroboscoop in de zaak te hangen. Uiteindelijk moet het gewoon een toffe staptent worden voor de eind twintiger en dertigplusser.”

Oftewel kroeg waar je aan het eind van de middag samen met je vrienden een borrel gaat drinken en het vanzelf een feestje wordt. “Tommy Santo gaat de dj’s regelen, dus dan denk ik dat veel mensen wel weten wat de sfeer hier wordt!”

De Korte Heuvel

’39 dromen gaan in vervulling’

Jaap heeft zelf dus al meerdere horecazaken, maar voor zijn compagnons van Café de Snor geldt dat niet. “Er gaan 39 dromen in vervulling. Iedereen roept weleens gekscherend tegen zijn vrienden dat hij of zij wel eens een eigen kroeg zou willen hebben. Dat is voor deze groep ondernemers in ieder geval gelukt. We hebben echt een dwarsdoorsnede van Tilburgse ondernemers bij Café de Snor betrokken.”

‘De Snorren’ – zo noemt Jaap zijn mede-ondernemers – kunnen in ieder geval niet wachten om de zaak te openen. “In de avonduren zijn we zelf druk bezig om de zaak te verbouwen. Iedereen ervaart er ook enorm veel lol aan en dat is ook vooral de bedoeling van dit idee.”

‘De Snorren’ druk bezig met de verbouwing van hun nieuwe zaak!

Meer informatie

Café de Snor opent op zaterdag 14 januari – als de verbouwing meezit – de deuren. Vanaf dan is de zaak van donderdag t/m zondag vanaf een uurtje of 15:00 geopend. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Café de Snor? Volg ze dan op Instagram.