Café Joris stopt aan het Piusplein

Na 22 jaar werkzaam te zijn geweest in de horeca, waarvan hij 9 jaar Café Joris runde, besluit horecaondernemer Joris van Riel te stoppen. Op Facebook schrijft hij een bericht uit het hart met daarin de redenen om te stoppen met de zaak. Café Joris stond al langer te koop en is nu ook verkocht.

”Het is een privékeuze om te stoppen en te kiezen voor mijn gezin. Maar we stoppen niet zonder een waardig afscheid van dit mooie pand, een dame uit 1803. Hoewel ik nog steeds enorm van mijn vak hou, kijk ik toch uit naar de vrije weekenden en avonden,” schrijft Joris op zijn Facebookpagina.

Creatieve horecaondernemer

Joris gaf jarenlang zijn ziel en zaligheid om van Café Joris, het Piusplein en de gehele binnenstad een nóg toffere plek te maken. Hij stond dan ook bekend als een creatieve ondernemer met als meest actuele voorbeeld het concept van Bar Boris waarmee hij landelijke media-aandacht wist te genereren. Een aantal leuke feitjes over 9 jaar Café Joris: ze programmeerden 180 keer ‘live onder de boom’ op het Piusplein en organiseerden 220 keer de Sunday Swing.

Of Joris stil gaat zitten? Zeker niet! Hij gaat per 1 februari aan de slag als rayonmanager grootverbruik bij de firma Darboven, waardoor hij waarschijnlijk nog menig horecazaak zal bezoeken.