Nieuws

Philip Thuisfestival
Let op! Dit artikel is al 341 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Café Philip opent dit weekend weer de deuren met zomerse bites en cocktails

Na vier stille maanden mag Tilburg dit weekend eindelijk weer een biertje komen pakken bij Café Philip. Beter nog: wil je een lekker borrelhapje erbij? Of heb je meer zin in een tropische cocktail? Dat kan vanaf nu ook! Op vrijdag 10 juli heropent Philip eindelijk weer zijn deuren.

Ouderwets stappen, dat kan nog even niet. Maar als het aan eigenaar Flip Gooskens ligt staat Tilburg zo snel mogelijk – in lijn met RIVM-adviezen – ‘s-nachts weer te feesten. In Philip’s Silent Disco, de techhouse-kelder en natuurlijk op de vertrouwde begane grond. Flip: “Het vertrouwde ‘stappen’ komt hopelijk heel snel weer terug, maar we willen graag naar het ‘stappen 2.0’ toe.”

Ontdekkingstrip

Om daar te komen heeft Gooskens zo zijn eigen spoorboekje, met tussenstops: “Er is gewoon heel veel behoefte om te stappen, maar dat kan nog niet. In deze eerste fase willen we zo dicht mogelijk bij dat stapgevoel komen. Op een veilige manier, met zitplaatsen en een fijne nieuwe borrelsfeer.”

Waar de deuren aan de Korte Heuvel vroeger pas om 22:00 uur opengingen, zijn gasten vanaf komende vrijdag 10 juli om 19:00 al van harte welkom voor cocktails en bites. “Daarvoor hoef je niet te reserveren. Maar met een beperkt aantal zitplaatsen op de begane grond en bij de silent disco is dat wel verstandig. In de RGB Bar kun je er ook je RGB hoofdtelefoon bij bestellen!”

Het wordt genieten met meer keuze – naar voorbeeld van Philip’s cocktailshakende broertje Thomas Eindhoven. Op het menu komen bijvoorbeeld Gyoza, Nacho’s en Loaded Fries. Die pak je dan lekker samen met een cocktail zoals bijvoorbeeld de Caribbean Pornstar, Long Island Iced Tea of Philip’s eigen signature cocktail. (Maar gewoon een rondje sambuca en een bacootje om het weg te spoelen kan natuurlijk ook).

Volgende tussenstop

“Later, wanneer de regels hopelijk worden versoepeld voor de horeca, gaan we open voor meer mensen. Misschien mogen we dan zelfs weer aan de bar staan.”  Op dat moment kunnen gasten vroeg in de avond al terecht bij Philip voor een bite.

“Hopelijk gaan in de nacht de tafels en stoelen weer aan de kant. En als het kan gooien we dan voor de techhouse-liefhebbers onze kelder ook weer open. We weten hoe erg iedereen dat sfeertje daar mist!”

Wanneer het weer écht kan, zijn de nachten bij Philip weer terug. Dat is volgens Flip de laatste stop op weg naar een nieuwe Philip: “Dan gaan we weer zo godvergeten hard gas geven, daar word je bang van. Bekende dj’s, gekke feesten en concepten, alles waar we om bekend staan… Mét de nieuwe toevoegingen om je avond nóg leuker te maken.”