Café Philip sluit haar deuren: “Het is tijd om het stokje over te dragen aan een jongere generatie”

feestweekend café philip

Het einde van een tijdperk: Café Philip sluit. De nachtzaak met vier verdiepingen en drie verschillende stijlen sluit definitief haar deuren. Dit betekent dat na zestien jaar het zingen, dansen, springen en hossen is afgelopen bij een van de grootste nachtclubs van Tilburg.

Café Philip heeft een rijke geschiedenis in het uitgaansleven van Tilburg, zo heeft Café Philip vele generaties stappers voorbij zien komen en de stad meerdere keren zien veranderen. Tienduizenden studenten, Tilburgers en mensen van heinde en verre wisten de afgelopen jaren de weg naar Café Philip te vinden om een onvergetelijke avond te beleven.

Besloten feestjes

Café Philip blijft voorlopig alleen beschikbaar voor besloten feesten en evenementen, denk aan een terrasje op Koningsdag of een terras tijdens de Tilburgse Kermis. Op die manier blijft er nog een beetje leven in de brouwerij. Eigenaar Paul van Boxtel (41) hoopt dat een enthousiasteling de club snel overneemt: “Hopelijk een jonge en frisse hond met net zoveel enthousiasme als ik had toen ik op mijn 25ste begon.”

16 jaar Café Philip

Café Philip vierde in het laatste weekend van januari haar zestiende verjaardag. Gedurende het weekend kwamen artiesten als De Jongens Van Je Weet Wel en The Partysquad optreden en waren er veel leuke, feestelijke activiteiten en acties georganiseerd. Al met al kijkt Paul van Boxtel met trots terug op de afgelopen zestien jaar. “Nu is het tijd om de focus te verleggen en het stokje over te dragen aan een jongere generatie. Waar mijn droom stopt, start dezelfde droom nu voor een ander.” Laat van Boxtel weten in zijn afscheidswoord.