Cambridge Audio gloednieuwe CX serie

korting met koningsdag

Cambridge Audio onthult zes nieuwe modellen: de CX-serie!

De nieuwe serie omvat zes nieuwe apparaten, een netwerkstreamer/player, twee geïntegreerde stereoversterkers, een CD-transport en twee AV-receivers. De nieuwe ontwerpen zijn bedoeld om in dit digitale tijdperk de luisterbeleving op revolutionaire wijze te veranderen. De apparaten zijn volledig opnieuw ontworpen, de hi-fi/homecinema modellen ondersteunen high-res streaming, 4k-upscaling, aptX Bluetooth, DSD en meer.

Nieuw logo
Tegelijkertijd werd een ”new-look” logo gepresenteerd, ”audio” ontbreekt ten gunste van een simpeler vermelding op de CX-modellen.

Cambridge Connect
Er zijn nieuw streaming apps: ”Connect”, voor Android, en Apple iOS apparatuur die hetzelfde nieuwe logo laten zien.

CXN

 

CXN
Heel belangrijk binnen de nieuwe lijn is de CXN netwerkspeler, die in een thuisnetwerk draadloos of bekabeld kan werken. Door een indrukwekkend aantal ingangen zijn er voldoende aansluitingen voor allerlei soorten externe apparatuur.

Er kan gestreamed worden met behulp van UPnP apparatuur (zoals NAS hardddisks binnen een thuisnetwerk), er is ondersteuning voor Spotify en Airplay alsmede de mogelijkheid de BT100 Bluetoothreceiver aan te sluiten. De CXN is ook voorzien van coaxiale en optische digitale ingangen, analoge en digitale.

High-res: 24-bit/192kHz bestanden worden ook ondersteund, of het nu gaat om AI FLAC or WAV formaat, alle standaard digitale bestandssoorten staan in de specificaties. De ingangen zijn ”upscaled” tot 24-bit/384kHz die door de Wolfson WM8740 DAC – (dezelfde als in de DacMagic)worden omgezet naar hoogwaardig analoog signaal.

CXA80

 

CXA60 en CXA80
De CXA80 and CXA60 zijn de twee nieuwe geïntegreerde versterkers. De eerstgenoemde is de krachtigste met 2 x 120 Watt bij 4 Ohm, dat vermogen wordt geproduceerd door klasse A/B versterking en een symmetrisch dual monosysteem en is voorzien van digitale en analoge aansluitingen

De goedkopere CXA60 biedt 2 x 60 watt bij 8 Ohm. Beide versterkers zijn voorzien van dezelfde Wolfson WM8740 DAC en gebaseerd op de prijzenwinnende Azur-lijn.

CXC

 

CXC
Het nieuwe CD-transport is speciaal voor bovenstaande versterkers ontworpen en levert een accuraat en puur digitaal signaal dat naar elke willekeurige DAC gestuurd kan worden. Cambridges’ eigen S3 servosturing waarborgt optimale prestaties met minimale jitter en betere timing.

CXR200

 

CXR120 en CXR200
Als laatste zijn er de CXR AV Receivers, de CXR 200 en CXR120. Beide apparaten -zegt Cambridge- bieden de gewenste geluidskwaliteit die absoluut benodigd is voor ”audiofielen die ook een krachtige en meeslepende home cinema-ervaring willen ondergaan”.

De versterkers van de CXR200 en CXR120 leveren respectievelijk 200 en 120 Watt. De krachtiger CXR200 is voorzien van een extra HDMI-ingang (totaal acht ingangen, twee uitgangen , zeven en twee op de CXR120) en Zone2 ondersteuning.

Beide receivers ondersteunen 7.2 geluid, 4K en 3D video en hebben dezelfde streamingmogelijkheden als de CXN-netwerkspeler, highres-support, DSD, SACD weergave alsmede MHL en USB connectiviteit.
De nieuwe Cambridge Connect apps kunnen gebruikt worden om ook deze apparaten te bedienen.