Capi Europe trotse eigenaar van 10.000 m2 aan zonnepanelen

capi europe

Sinds enkele weken is Capi Europe de trotse eigenaar van 10.000m2 zonnepanelen. Deze zonnepanelen zorgen voor een opwekking van stroom dat gelijk staat aan het stroomverbruik van 450 huishoudens. Met deze installatie en dus het opwekken van zonne-energie zorgt het bedrijf ervoor dat er 800.000 kilo CO2 minder wordt geproduceerd. Dit betekent een enorme bijdrage aan het CO2 neutraal produceren van de Made in Holland collectie. Iets waar Capi Europe erg trots op is!

Een zonnepaneel of fotovoltaïsch paneel – kortweg PV-paneel – is een paneel dat, met behulp van fotovoltaïsche cellen in het paneel, een deel van de fotonen uit het zonlicht omzet in elektriciteit. De zonne-energie die zo wordt opgevangen is een vorm van duurzame energie.

Om het zonlicht om te zetten naar elektriciteit en vervolgens te gebruiken, zijn er verschillende componenten nodig: zonnepanelen, een omvormer, een montagesysteem en de bekabeling. Samen vormen zij de zonnepaneleninstallatie. De afgelopen maanden is er in samenwerking met Solar Valley hard gewerkt om het gehele systeem draaiende te krijgen. Daar plukt Capi Europe nu haar elektriciteit van.

Meer informatie

Meer weten over Capi Europe? Check dan vooral de website.