Carnaval in de Kruikenstudio & andere gave voorstellingen: dit zijn de Tilburgse Theater Tips in februari!

Iedere maand lichten we in samenwerking met Schouwburg Concertzaal Tilburg de Tilburgse Theater Tips uit. Dit zijn voorstellingen waar nog kaarten voor te koop zijn. Oftewel: ben jij last-minute op zoek naar prachtige voorstellingen in de Schouwburg of Concertzaal? Wij helpen je een handje. Lees snel verder voor de Tilburgse Theater Tips in de maand februari!

#1 Maas theater en dans

Je kijkt zo vaak je kunt steeds dezelfde film. Je ademt, eet en leeft het verhaal. Je bent tegelijkertijd een bang meisje, een vogelverschrikker, een leeuw, een blikken man, een goede en slechte heks en een tovenaar. Je danst en speelt in je eentje de hele fantasie van The Wiz.

Dan zwaait de deur van je veilige kamer open en moet je dealen met de echte wereld en alle vooroordelen, regels en hokjes die daarbij horen. Opeens kijk je met de ogen van de ander naar jezelf en alles wat vanzelfsprekend is verdwijnt. Je wenst jezelf weg en op magische wijze word je opgetild door een storm en beland je in een wereld vér voorbij de regenboog.

In The Ozard of Wiz keren zeven bijzondere mensen terug naar hun kindertijd, een tijd zonder schaamte. Allemaal hopen ze uiteindelijk te krijgen waar ze hun hele leven al naar op zoek zijn: hersenen, moed, een hart en een thuis. In deze wonderlijke voorstelling serveren we vogue, popmuziek en melancholie in een seventies sausje.

#2 Carnaval in de Kruikenstudio

Carnaval startte nog nooit zo leuk met het afwisselende programma bij Schouwburg Concertzaal Tilburg!

KV De Flepsteppers

Op vrijdag 17 februari trappen ze het weekend af met het ”seniorenfist”. De feestelijke middag vindt in de Schouwburg plaats met onder andere tonprater Christel van den Dungen, Dubbel Trubbel, Frutbloaze en als hoofdact Ronnie Tober. Tijdens de afterparty wordt er in de Kruikenstudio afgesloten met veel gezellige carnavalsmuziek. De afterpart is om 18:00 afgelopen.

Orkest Koppent

Op zaterdagavond organiseert Orkest Koppent een onvervalste kapellenavond met medewerking van diverse kapellen. Het wordt een avond vol live muziek tot 02:00. Café Kopfschmerzen start om 20:00 en de toegang is helemaal gratis.

 • Zaterdag 18 februari
 • Gratis
 • Vrije inloop
 • Schouwburg
 • 20:00 – 02:00
 • De voorstelling heeft geen pauze
 • Meer informatie 

Kouwvoetenfist

Bij het Kouwvoetenfist kan iedereen de voetjes komen opwarmen na D’n Opstoet in de Kruikenstudio. Na D’n Opstoet begint het Kouwvoetenfist meteen. Je kunt tot een uurtje of 19:00 dansen op knettergoeie carnavalsmuziek.  Reserveren hoeft niet, maar vol = vol.

 • Zondag 19 februari
 • Gratis
 • Vrije inloop, reserveren niet mogelijk
 • Schouwburg
 • 14:30 – 19:00
 • Meer informatie

Tijdens deze avonden moet je betalen met munten. Deze zijn te koop bij de muntenkassa. Gekochte munten zijn alleen geldig tijdens carnaval en kunnen niet worden teruggegeven.

#3 Karin Bloemen

In 2023 viert Karin Bloemen dat ze veertig jaar ‘in het vak’ zit. Haar professionele carrière begon in 1983 met een rol in de musical De zoon van Louis Davids. Wat volgde was een lange reeks van grote successen waarbij Karin als theatrale duizendpoot zo ongeveer alles heeft gedaan wat er gedaan kan worden op een podium.

In deze bijzondere jubileumvoorstelling met het onvolprezen Metropole Orkest gaat alle aandacht naar haar eerste en grootste liefde: muziek! In de afgelopen vier decennia zijn er ongelooflijk veel prachtige liedjes voorbij gekomen. Liedjes die speciaal voor deze voorstelling mooie nieuwe orkestrale arrangementen krijgen. Kortom, een niet te missen voorstelling voor iedere muziekliefhebber!

Tilburgse Theater Tips

Elke maand zet Tilburg.com een aantal Tilburgse theaterstips op een rijtje. Voorstellingen waar je voor dezelfde maand nog kaarten voor kunt krijgen en die zéker een bezoekje waard zijn. Pak je agenda erbij, bestel tickets en geniet! De complete agenda van Schouwburg Concertzaal Tilburg vind je overigens hier.