Carnaval komt eraan: dit is de route van d’n Opstoet dit jaar

d'n opstoet

Ieder nadeel heb zijn voordeel zei een voetballegende ooit. En dat blijkt maar weer! Want door de werkzaamheden in de Willem II straat kan d’n Opstoet dit jaar niet dezelfde route als vorig jaar volgen. Maar daarom zal d’n Opstoet dit jaar de ‘oude’ route volgen. 

D’n Opstoet staat dit jaar op zondag 23 februari 2020 op het programma. De carnavalsoptocht van Tilburg start rond 12:30 uur aan de Piushaven en trekt vanuit daar in een lange stoet door de binnenstad.

Route d’n Opstoet

Vanaf de Piushaven trekt de carnavalsoptocht met haar vele praalwagens door de stad. De tocht trekt langs de St. Josephstraat, Korte Heuvel, Heuvelring, Piusplein, Paleisring, Schouwburgring en gaat dan de Oude Markt op.

Vanaf dat moment gaat de wijziging ten opzichte van vorig jaar in. D’n Opstoet slaat namelijk af richting het Radiopleintje om vanuit daar via de Nieuwlandstraat en Stationstraat richting de Spoorlaan te gaan. Zoals je gewend bent stopt d’n Opstoet op de Heuvelring en vindt de prijsuitreiking om 17:00 uur plaats op d’n Heuvel.

Defilé van de Prins

Het Defilé van de Prins staat op de Paleisring op het programma. De Prinsenwagen zal vanuit de St. Josephstraat weer voorop rijden en dan stoppen op de Paleisring om het Defilé af te nemen. De horeca hier heeft weer alles uit de kast getrokken om er in samenwerking met Carnavalsstichting Tilburg een mooi feest van te maken. Een DJ gaat de feestelijkheden voor met gezellige muziek en de Prins en zijn gevolg begroeten de deelnemers vanuit de Kiosk langs de route. Daarna zal de Prinsenwagen weer achteraan de stoet aansluiten. De horeca op de Paleisring heeft een speciaal Defiléfeest tijdens en na d’n Opstoet georganiseerd.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg