Carnaval ontvluchten: 9x leuke uittips in de regio Tilburg

trappers

Dit weekend is het carnaval. Sommigen houden ervan, anderen helemaal niet. Gelukkig wonen we in een veelzijdige stad en is er in de regio ook genoeg te doen als je niet van carnaval houdt. Doorgaans schrijven we iedere week de weekend uittips. Zo moet je dit artikel ook zien, maar dan met tips om carnaval te ontvluchten. Nieuwsgierig naar alles wat er tijdens carnaval te doen is? Check dan dit artikel. 

#1: Genieten bij Villa Vredelust

In het prachtige Stadsbos013 kun je uiteraard terecht voor een lekkere wandeling in de mooiste natuur in de regio Tilburg. Vooraf, tussendoor of naderhand genieten van iets lekkers? Villa Vredelust is uiteraard geopend voor een kop koffie, lunch, diner of borrel.

#2: Tilburg Trappers – KSW Icefighters Leipzig

Tilburg Trappers speelt vrijdagavond om 20:00 uur een thuiswedstrijd tegen KSW Icefighters Leipzig. Hoewel er in de biergarten onderin het stadion carnavalsactiviteiten staan gepland, staat een avondje ijshockey centraal. Een avond Tilburg Trappers levert gegarandeerd spektakel op. Momenteel staat Tilburg Trappers op een tweede plek. Tegenstander Icefighters Leipzig staat op plek acht. Er zijn nog kaarten voor deze wedstrijd te koop.

#3: Light Safari in de Beekse Bergen

Je kunt nog tot eind deze maand in de weekenden naar Light Safari in de Beekse Bergen. Een kilometerslange route is in de avonduren prachtig verlicht. Een bijzondere ervaring waar al tienduizenden mensen zijn gaan kijken. Nog niet gezien? Ga er dan dit weekend een kijkje nemen.

#4: Ligconcert bij Hilvaria Studio’s

Een concert waarbij je niet zit of rechtstaat, maar ligt? Yes, het bestaat! Rol je matje uit, trek je dekentje over je heen en stop je kussen onder je hoofd. Maak je kortom klaar om een uur lang weg te dromen tijdens een ligconcert van pianist Mattias Devriendt. Een moment van rust in een wereld vol file, whatsappberichten, feestjes en instareeltiktokstory’s. Dit ligconcert staat zondagmiddag op het programma. Er zijn nog kaarten.

#5: Naar de bios

Carnaval ontvluchten? Dat kan ook perfect bij Pathé Stappegoor. Het hele weekend hebben ze een uitgebreid filmprogramma in verschillende genres. Voor jong, oud en alles ertussenin. Een bioscoopje pakken in alle rust? Dan ben je dit weekend op Stappegoor te vinden.

#6: Schaatsen op de Ireen Wüst IJsbaan

Vriezen doet het momenteel niet, maar schaatsen kan nog wel in Tilburg. Namelijk bij de Ireen Wüst IJsbaan op Stappegoor. Ook dit weekend zijn ze geopend voor het family fun schaatsen of vrij ijshockeyen. Zeker zijn van een plekje?

#8 Tot rust komen bij Klooster Nieuwkerk

Wil je even heerlijk tot rust komen in een prachtig gebied? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Klooster Nieuwkerk is tijdens carnaval namelijk alle dagen geopend. Ideaal om te combineren met een wandeling of een fietstocht. Daarnaast kun je er natuurlijk ook terecht voor een lekkere lunch, diner of borrel!

#9: Wandelen en een hapje & drankje bij Café Zomerlust

Wil je aan de rand van het centrum lekker wandelen in de natuur? Dan ga je uiteraard naar Moerenburg. Café Zomerlust is tijdens carnaval normaal open voor een hapje en een drankje. Geen gehos, wel genieten van heel veel lekkers.

Meer uittips

Nieuwsgierig naar meer toffe uittips in de regio Tilburg? Check snel onze uit-agenda. Disclaimer: die staat momenteel bomvol met carnavalsevents. Klik eventjes door en misschien kom je nog wel iets leuks tegen.

Toch carnaval vieren? Lees dan dit artikel zodat je helemaal niets hoeft te missen.