Carnaval ontvluchten: leuke uittips als je niks om het groen-oranje feest geeft!

carnaval ontvluchten

Tilburg transformeert de komende dagen in Kruikenstad. Het groen-oranje feest barst namelijk weer vijf dagen los. Je houdt ervan of je hebt er niks mee. Speciaal voor degene die helemaal niks om carnaval geven, maar wel graag iets gaan doen gedurende die dagen, zetten we wat leuke uittips op een rijtje. Het is tevens vakantie voor een hoop mensen, dus tijd om je vrije tijd goed te besteden. Lees snel verder!

Doen

Ontdekstation013

Bij Ontdekstation013 in de Spoorzone is van alles te doen en te beleven. Zo is deze leuke locatie in de Spoorzone geopend voor kinderen van vier tot veertien jaar. Na een rondleiding mogen de kids zelf bepalen wat ze gaan doen. Knutselen, acteren, bouwen of programmeren: de workshopbegeleiders maken er een feestje van. Ook kun je een eigen film met jezelf in de hoofdrol maken of je eigen kinderpodcast opnemen.

Doloris’ Meta Maze

Het surrealistische doolhof bij Doloris is tijdens de carnavalsvakantie ook geopend. Ben jij nog niet in dit doolhof geweest en ben je benieuwd naar een trip naar het onbekende? Ga dan zeker een kijkje nemen bij dit kunstdoolhof, bestaande uit veertig kamers vol mysterieuze objecten en verstopte doorgangen. Het is een surrealistische wereld waarin je zintuigen op scherp worden gezet.

De Voltage

Ook De Voltage is geopend tijdens de carnavalsvakantie. Je vindt hier vijftig activiteiten, restaurants en een indoor speeltuin onder één dak. Wat je onder andere kunt doen? Karten, lasergamen, bowlen, paintballen en veel meer. Oftewel: genoeg te beleven voor jong en oud.

Naar de bios

De Tilburgse bioscopen zijn uiteraard ook geopend tijdens de carnavalsvakantie. Zo kun je een filmpje pakken bij Pathé (zeker bij de locatie op Stappegoor ben je lekker buiten de carnavalsdrukte) of Cinecitta.

Bezoek een musea

Zin om musea te bezoeken? Dat kan uiteraard ook tijdens de carnavalsvakantie. Zo zijn het TextielMuseum, het Natuurmuseum en De Pont geopend!

Wandelen en eten & drinken

Altijd fijn op vrije dagen: lekker gaan wandelen. Zeker in combinatie met een bezoekje aan een horecazaak voor een kopje koffie, thee, pilsje, lunch of uitgebreid diner. Wij geven je hieronder wat wandeltips.

Zjuu

Zjuu is een prachtige borrelbar aan de rand van het Leijpark. Ga lekker een frisse neus halen in het Leijpark om vervolgens af te sluiten bij Zjuu. Met een lunch, borrel of diner bijvoorbeeld.

Klooster Nieuwkerk

Aan de rand van Goirle vind je een prachtig bosgebied waar Klooster Nieuwkerk is gelegen. Ook zij zijn tijdens carnaval open voor iets lekkers na een mooie wandeling door de schitterende omgeving.

EethuisTwintig

Bij EethuisTwintig aan de Piushaven ook geen carnaval. Ze zijn geopend om een hapje te eten of iets te komen drinken. Goede plek om te combineren met je wandeling langs de Piushaven.

Café Zomerlust

Ga jij lekker wandelen in Moerenburg? Groot gelijk heb je! Aan de rand van Moerenburg vind je Café Zomerlust. Zij zijn tijdens carnaval geopend. Geen carnavalsmuziek, wel de warme sfeer zoals je van ze gewend bent!

Villa Vredelust

Villa Vredelust is normaal gesproken wekelijks van dinsdag tot en met zondag geopend voor een kop koffie, lunch, borrel of diner. Maar tijdens de carnavalsvakantie zijn ze ook op maandag open. Zo kun je ook in de carnavalsvakantie kun je een frisse neus halen in het bos en daarna afsluiten bij Villa Vredelust.

Biertje drinken

Heb jij wel zin om de kroeg in te duiken voor een lekker (speciaal)biertje, maar geen zin om in de hossende menigte te staan? Dan hebben we ook een aantal tips:

LOC Brewery

De craft beer bar van LOC Brewery in de Spoorzone is tijdens carnaval ‘gewoon’ geopend. Dat betekent, zonder fratsen. Geen carnavalsmuziek dus, maar gewoon de huiskamersfeer en lekkere speciaalbiertjes zoals je van ze gewend bent.

Stadsbrouwerij013

Aan de Piushaven vind je Stadsbrouwerij013. Ook hier kun je gedurende de carnavalsvakantie lekker een biertje komen drinken in combinatie met wat lekkers te eten.

Café de Troubadour

Café de Troubadour aan de rand van het centrum staat bekend als gezellig café met mega veel speciaalbier. Ook hier geen carnaval, maar wel gewoon open voor een biertje. Dus heb je zin in een speciaalbiertje in de kroeg, maar geen zin om de drukke binnenstad op te zoeken, ga dan een kijkje nemen bij De Troubadour.

Meer uittips

Ben jij op zoek naar meer leuke uittips. We zetten er een aantal op een rijtje.

Toch carnavallen?

Wil je toch carnavallen? Check dan snel dit artikel met alles wat je moet weten over carnaval in Kruikenstad.