Carnavalskraker 2012 nadert groots opgezette finale!

Al jaren is de Carnavalskrakerverkiezing van het populaire radiostation Radio Hollandio de officieuze start van Carnaval. Tien van de beste carnavalsartiesten van Nederland maken dit jaar kans op titel  'Radio Hollandio Carnavalskraker 2012'. Wie wordt de opvolger van de winnaar van 2011; DJ Bompa?

De tien finalisten van de Radio Hollandio Carnavalskraker 2012 verkiezing zijn bekend. Deze kanshebbers strijden op donderdag 16 februari live-on-stage om de felbegeerde carnavalskraker 2012 titel. Daarbij worden ze onder meer beoordeeld door een vakjury die bestaat uit carnavalsiconen De Deurzakkers. Hun oordeel zal, samen met stemmen via internet en per sms, bepalen wie van de finalisten de titel 'Radio Hollandio Carnavalskraker 2012' wint.

Door de massale aandacht voor het evenement is er dit jaar voor gekozen om het evenement niet meer in de studio’s van Radio Hollandio plaats te laten vinden, maar als live evenement te verhuizen naar de Kentering te Rosmalen. Alle 700 gratis beschikbare kaarten waren door grote interesse onder de luisteraars  binnen –no time- vergeven.

Finalisten
Dorini's – We Gaan Een Feestje Bouwen
DJ Bompa & De Mens – Nooit Meer Naar Huis
Gebroeders Ko – Een Bitterbal
Rob van Daal – Een Bosje Rozen
De Kastelijns – Want Als Je Lacht
Niek & Danny – Hang De Vlag Uit
Dirk Meeldijk – Alle Mensen Zijn Gelijk
Double DJ's – Handen Omhoog
BC Ambiance – Heej Komde Gij
Robert den Brok – Kom Nou Eens Allemaal Mee

Verkiezing
Bovenstaande finalisten werden in de voorronde door de luisteraars van Radio Hollandio gekozen uit 30 kanshebbers. In de finaleronde bepalen stemmers (via internet en SMS) samen met een onafhankelijke vakjury (De Deurzakkers) wie uiteindelijke winnaar wordt van de titel Radio Hollandio Carnavalskraker 2012. Stemmen op de finalisten is mogelijk van maandag 13 tot donderdag 16 februari 19:30 uur.  Fragmenten van de krakers zijn te horen via www.carnavalskraker2012.nl, waar iedereen tot donderdagavond ook zijn of haar stem kan laten gelden.

Finale
De finalisten staan donderdagavond tegenover elkaar tijdens een live-event vanuit Partycentrum de Kentering in Rosmalen. Alle finalisten brengen daar op het podium hun kraker ten gehore. Kaarten voor het finale evenement zijn niet meer beschikbaar maar het evenement en de ontknoping van de verkiezing zijn live te volgen op Radio Hollandio.

  Carnaval in Tilburg Kruikenstad!
het officiële programma
de lekkerste carnavalsmenu's
het carnavalsplein

De kwèèkers :
alle carnavalskwèèkers
stuur jouw kwèèker in
word fan van de kweekerpage