11 carnavalsoutfits die écht niet meer kunnen

carnavalsoutfits

Carnaval is voor veel Tilburgers dé tijd van het jaar. Tijd om je gaafste pak of creatie uit de kast te trekken en indruk te maken. Toch zijn er een aantal outfits die echt niet meer kunnen. Wij nemen de belangrijke taak als Modepolitie graag op ons en vertellen je welke outfits dit jaar écht niet meer kunnen.

Let op: geschreven met een dikke vette knipoog.

#1: Niet verkleed

niet-verkleed

Jaarlijks krijgen een aantal fraters het weer voor elkaar om niet verkleed de binnenstad op te zoeken, proberen binnen te komen in een kroeg en daarna ruzie te maken met de portier omdat ze er niet in komen. Blijf alstemblieft gewoon thuis. Wil je carnaval vieren? Verkleed je dan gewoon. Geen zin in om je te verkleden maar wel om uit te gaan? Ga dan gewoon naar Rotterdam, Amsterdam of Den Helder.

#2: Bij elkaar geraapte outfits

fitgirl

Tijdens carnaval is het de bedoeling om je wel als ‘iets’ te verkleden. Je hebt ze er altijd tussen zitten. Van die mensen die op carnavalsvrijdag toch besluiten te gaan carnavallen, geen zin hebben om geld uit te geven aan een outfit en dus maar wat dingen bij elkaar rapen in de hoop dat ze verkleed zijn.

#3: SWAT outfit

swat

Kom je uit de Verenigde Staten, ben jij weleens ingezet bij zeer risicovolle arrestaties in Brooklyn en ben je 24/7 beschikbaar om de Amerikaanse overheid te beschermen? Dan mag jij een SWAT outfit dragen tijdens carnaval.

#4: Leger outfit

leger

In verschillende landen heb je als gast vanaf je achttiende verjaardag te maken met de dienstplicht. In Nederland is dat niet het geval. Wil jij toch als soldaat gaan carnavallen? Meld je dan op zijn minst aan bij de landmacht.

#5: sport outfits

sport-outfit

Het voetbaltenue dat je op zondagochtend met je brakke hoofd aanhebt ergens op een knollenveld, fungeert niet als carnavalsoutfit mensen. Wil je dan toch een voetbal outfit aan? Kies dan voor een tenue van Willem II. Shirts van andere clubs verdienen in onze optiek sowieso een centrumverbod. Let wel op mensen: bij verschillende kroegen loop je het risico geweigerd te worden met voetbalshirts aan.

Ook ijshockeytenues kun je tijdens carnaval gewoon thuislaten. Die zijn sinds 1972 al niet meer leuk.

#6: New Kids outfit

new-kids

De verschillende afleveringen van New Kids werden in 2007, 2008 en 2009 uitgezonden. Daarna kwamen in zowel 2010 als 2011 New Kids films uit. Ongeveer zes jaar geleden dus. Grote kans dat je New Kids outfit nog komt uit die tijd: tijd voor een nieuw outfitje dus!

#7: Oktoberfest outfits

oktoberfest

Heb jij weleens carnaval in oktober gevierd? Wij niet in ieder geval. Oktoberfestpakkies zijn, zoals de naam al zegt, voor tijdens het Oktoberfest. In oktober vinden wij het natuurlijk supertoll als jij in je lederhosen of dirndl naar de Koepelhal komt.

#8: Waardeloze accessoires

sleeve

Verschillende carnavalsoutfits worden ieder jaar weer aangevuld met waardeloze accessoires. Een kleine greep uit de collectie:

  • Nep tattoosleeves
  • Diamanten magneetoorbellen
  • Bivakmutsen; daar maak je mensen bang mee, niet echt de carnavalsgedachte
  • Brillen zonder glazen en brillen met een snor eraan vast

#9: Nerd outfit

nerds

Je ziet ze ieder jaar weer rondlopen, mensen verkleed als nerd. Dan heb je gewoon geen zin om je best te doen om jezelf te verkleden. Tenminste: een pantalon aantrekken, oude blouse van je vader uit de kast trekken, bretels erover en een rond brilletje opzetten, noemen wij geen verkleden.

#10: Zwarte piet

zwarte-piet

Hebben we net heel die zwarte pieten discussie achter de rug. Zijn er altijd wel wat mensen die een hoop stof willen doen laten opwaaien door verkleed te gaan als zwarte piet.

#11: Morphsuits

morphsuits

Belangrijk tijdens carnaval: ben altijd herkenbaar. Morphsuits, scream maskers en andere gezichtsbedekking dragen niet bij aan de ultieme carnavalsbeleving. Kies jij toch voor gezichtsbedekking, dan ga jij niet scoren!

Wat kan wel?

Neem bovenstaand stuk vooral met een korreltje zout en doe lekker aan waar je zin in hebt. Ben jij benieuwd naar de carnavalstrends dit jaar? Blijf ons volgen, want er volgt spoedig een artikel over!