Carnavalsprogramma Karnaval Udenhout

Nog een paar nachtjes slapen en dan begint in D’n Haozenpot een bijzondere editie van carnaval met als motto Al 44 jaor meej ons Kupke in de wolke! Dit jaar bestaat de Stichting Karnaval Udenhout namelijk 44 jaar. Onder leiding van Prins Rick d’n Urste is het vier dagen feest met een aantal niet te missen activiteiten!

Zaterdag: sleuteloverdracht door Burgemeester Noordanus

Op zaterdag 14 februari zal Prins Rick d’n Urste om 13.11 uur Carnaval 2015 in D’n Haozenpot officieel openen bij het oude gemeentehuis van Udenhout. De heer Noordanus, burgemeester van Tilburg én Beschermheer van het Udenhoutse Carnaval zal dan de sleutel overdragen. Daarna kunnen de aanwezige kinderen een fotocamera winnen. De foto’s die ze daarmee tijdens de carnaval maken, komen in de carnavalskrant De Keutel van volgend jaar.

Zaterdag: ouderenmiddag in het Atrium van De Eikelaar

Op zaterdagmiddag is er in het Atrium van de Eikelaar een gezellige carnavalsmiddag voor alle 55+-ers van Udenhout. Naast Prins Rick zal ook zijn nieuwe Showgroep acte de présence geven. De muziek tijdens deze middag komt van De Ademhappers, Noggus en De Peestekers. Voor ‘n natje en ’n droogje wordt gezorgd: een borreltje bij binnenkomst en later ’s middags roggebrood met zult of kaas. Deze middag duurt van 13.30 uur tot 16.30 uur en de entree is gratis.

Zaterdag: carnavalsviering in de Lambertuskerk

Zoals het hoort, wordt er ook carnaval gevierd in de kerk. Op zaterdag om 19.00 uur is de carnavalsviering met als voorganger Pastoor Pieter Scheepers. De muzikale ondersteuning komt van het koor Cantique en carnavalsorkest Noggus.

Zondag: optocht

Op zondag trekt de optocht weer vanaf 14.11 uur door de straten van Udenhout. Bijzonder aan D’n Haozenpotse Optocht is de Publieksprijs: het publiek kiest de beste of leukste deelnemer. Let op, want de uitslag van de Optocht wordt geheim gehouden tot maandagavond! Voor de jeugd niet, deze is aansluitend aan de Optocht.

Zondag: grensontmoeting

Al jaren ontmoet D’n Hoazenpot hun buurgemeenten tijdens de zogenaamde Grensontmoeting. Om 22.00 uur komen de Prinsen en met hun Raad van Elf en gevolg van Goirle, Berkel-Enschot, Tilburg en natuurlijk Udenhout samen bij het metershoge, stenen kunstwerk op de rotonde in de Kreitenmolenstraat, net buiten de bebouwde kom van Udenhout.

Maandag: prijsuitreiking Hoazenpotse Optocht

In Café ’t Centrum worden de prijswinnaars bekend worden gemaakt en de prijzen uitgereikt. Deze avond begint om 20.00 uur. Voor de jeugd blijft de prijsuitreiking als vanouds op zondagmiddag in ’t Plein, aansluitend aan de optocht.

Dinsdag:afsluiting met bekendmaking motto 2016

Op dinsdagavond 17 februari sluiten carnaval 2015 af op het Tongerloplein met de verbranding van Kupke de Stèloor en de bekendmaking van het motto 2016, bedacht door unnen Haos.

 Meer info over carnaval in D’n Haozenpot? Hoe ge meej uw Kupke in de wolke geraokt? Kijk op www.skudenhout.nl voor alle info!