Carnavalsstichting haalt geld op voor Sterk Huis tijdens Kruikenviering

kruikenviering

Op maandag tijdens Carnaval in Kruikenstad vindt traditiegetrouw de kruikenviering plaats. De Carnavalsstichting schenkt graag wat extra aandacht aan het goede doel dat daar centraal staat. Elk jaar kiest de stichting een goed doel en dit jaar wordt geld ingezameld voor Sterk Huis. Lees verder.

Sterk Huis gunt iedereen een veilig en zelfstandig leven. Ze zien het als hun maatschappelijke opdracht om zo veel mogelijk mensen te helpen aan een prettige, veilige toekomst. Kinderen, jongeren, vrouwen, mannen en gezinnen verdienen bij veiligheids- en ontwikkelingsproblemen de best mogelijke hulp! Met specialistische kennis, begeleiding en behandeling op maat draagt Sterk Huis bij aan preventie, vroeger signaleren en effectiever ingrijpen bij problemen.

Warm en veilig welkom

Tijdens de Kruikenviering staat het project “warm en veilig welkom” centraal. De opbrengst zal gebruikt worden om kinderen (die tijdelijk bij Sterk Huis wonen vanwege een onveilige thuissituatie) een rugzakje met persoonlijke spulletjes aan te bieden. In dit rugzakje zit een “veilig slapen lampje”. Dit lampje projecteert sterren en maantjes op de muur zodat kinderen rustig in slaap kunnen vallen. Deze kinderen hebben vaak veel geweld gezien en meegemaakt. ’s Avonds voor het slapen gaan, komen deze herinneringen terug. Het lampje zorgt voor rust en afleiding. In het rugzakje zit ook een eigen gekozen dekbedovertrek en een fotolijstje. In het fotolijstje kan het kind een foto van de ouders, hun huisdier of van een vriendje of vriendinnetje plaatsen. Het rugzakje bevat ook warme slofjes en een knuffel. Om een warm en geborgen gevoel te creëren. Tenslotte zit er in het rugzakje een dagboekje mét slotje. Hierin kunnen de kinderen hun geheimpjes en gedachten opschrijven. De kosten per rugzak zijn € 150,-. Sterk Huis hoopt dat met deze samenwerking met de Carnavalsstichting Tilburg en alle gulle Kruiken en Kruikinnen kunnen rekenen op een mooie bijdrage zodat we nog meer kinderen een warm en veilig welkom kunnen bieden.

Kruikenviering

De Kruikenviering 2023 vindt plaats op maandag 20 februari om 12:30 uur tot 14:00 uur in St. Joseph Kerk, Heuvel te Tilburg. Er zijn nog een paar kaarten te koop via de webshop van Kruikenstad voor €7,50.