Carnavalsstichting Tilburg: ‘Carnaval in Kruikenstad zal anders zijn, maar wordt zeker gevierd’

Carnaval in Kruikenstad

Het zal een ander carnavalsseizoen gaan worden dan voorgaande jaren. Maar carnaval in Kruikenstad gaat altijd door. Carnavalsstichting Tilburg zegt dat per evenement bekeken wordt wat de mogelijkheden zijn binnen de geldende maatregelen, maar dat de basis zal bestaan uit livestreams.

Veilig en verantwoord

De vele vrijwilligers van Carnavalsstichting Tilburg zijn dit jaar al op tijd gestart met de voorbereidingen. “We kunnen niet in de toekomst kijken, maar we willen wel scenario’s klaar hebben liggen om voorbereid te zijn,” vertelt Patrick Dewez, voorzitter van Carnavalsstichting Tilburg. Een streep door carnaval 2021 is geen optie. “We zijn er van overtuigd dat carnaval ook op een veilige en verantwoorde manier gevierd kan worden.”

Elf-Elf

De officiële start van het nieuwe carnavalsseizoen, Elf-Elf, zal via een livestream uitgezonden worden vanuit Poppodium 013 in samenwerking met Stichting KruikenTv. Als de huidige maatregelen niet verscherpt worden, kunnen er ook een beperkt aantal personen op locatie aanwezig zijn. De Elf-Elf viering zal zoals altijd in het teken staan van de bekendmaking van de Prins van Kruikenstad.

Kèk mar wègge sjouwt

Het motto van carnaval 2021 is ‘Kèk mar wègge sjouwt’. Wat neer komt op: kijk maar wat je doet, geniet van het leven en doe vooral wat je denkt dat je moet doen. Carnavalsstichting Tilburg roept alle Kruiken en Kruikinnen wel op om de maatregelen omtrent corona in acht te nemen. “Samen zijn we groen-oranje en zorgen we voor een veilige carnaval,” voegt Dewez toe.