Carnavalsstichting Tilburg organiseert het jaarlijkse Elf-elf bal

Op 11 november organiseert de Carnavalsstichting Tilburg het  jaarlijkse Elf-elf bal. De opening van het nieuwe carnavalsseizoen en de dag waarop de Prins van Kruikenstad gepresenteerd wordt. Vorig jaar werd het feest voor het eerst georganiseerd op het Willemsplein, om meer Kruiken en Kruikinnen de kans te geven aanwezig te zijn bij de aftrap van het nieuwe carnavalsjaar.

Ook dit jaar zal dit feest weer gehouden worden op het Willemsplein.De avond wordt muzikaal omlijst door optredens van onder andere Marc en Gabor, Gino Politi, Tilburg the Voices en vele van de diverse carnavalsorkesten die Kruikenstad rijk is.

Elf-elf valt dit jaar op een maandag. Aanvang is 17.00 uur. Traditioneel is maandag niet de makkelijkste dag om veel mensen meteen uit het werk op de been te krijgen. De Feestcommissie van de Carnavalsstichting Tilburg is hierop ingesprongen door speciaal voor deze gelegenheid een 'Kruikenslabber' te ontwikkelen. Met deze Kruikenslabber, verkrijgbaar voor slechts €8,-, kan iedere bezoeker een heerlijk twee-gangen menuutje (soep vooraf en stamppot als hoofdgerecht) verzorgd door Bistro St. Sjaak nuttigen.

De Kruikenslabber is vooraf te verkrijgen bij de volgende Kruikenkroegen: Café Restaurant The Talk, Café Stoffel, Slagroom Eten & Drinken en Klein Café Van Horen Zeggen en daarnaast op de avond zelf bij de ingang van het Willemsplein.

Op de avond zelf kost de Slabber €10,- en is de voorraad zeer beperkt: Op=op!

Om het bezoek laagdrempelig te maken, is het stadsembleem opnieuw het toegangsbewijs. Dokmardeurs krijgen dit automatisch toegestuurd. Het stadsembleem is vooraf ook los te verkrijgen bij de eerder genoemde Kruikenkroegen, of bij de ingang van het Willemsplein op de avond zelf voor €3,-

Het feest duurt van 17.00 uur tot 22.00 uur. De presentatie van de Stadsprins zal rond 20.00 uur zijn. Dit tijdstip communiceren wij naar de media, maar liever niet naar het grote publiek om te voorkomen dat bezoekers pas vlak voor de presentatie naar het evenement komen.