Carnavalsstichting Tilburg organiseert ook dit jaar geen activiteiten en evenementen tijdens carnaval

nieuw ontwerp embleem carnaval

Helaas organiseert Carnavalsstichting Tilburg dit jaar wederom geen activiteiten en evenementen tijdens carnaval. Dat betekent geen opstoet, inhaol, haandeschudde, et sebiet en andere evenementen die het Tilburgse carnaval rijk is. De Carnavalsstichting neemt het besluit nu omdat er te weinig tijd is om de evenementen te organiseren. Het is immers nog niet duidelijk op welke manier carnaval dit jaar gevierd kan worden. 

Overigens is er nog steeds hoop op minder maatregelen tijdens carnaval. Maar het is voor de Carnavalsstichting niet haalbaar om de persconferentie af te wachten. Het organiseren van carnavalsactiviteiten, passend binnen de tradities en protocollen, vereist namelijk de nodige voorbereiding. “Zoals het er nu uitziet weten we ongeveer één week voor carnaval waar we aan toe zijn. De tijdsdruk om iets te organiseren en de claim die dat legt op onze vrijwilligers zijn daarmee te groot.” licht Patrick Dewez, voorzitter van de stichting, toe. “We wilden tot het gaatje gaan dit jaar, maar we merken nu dat het gewoonweg niet haalbaar is. Dat doet echt wel even pijn.”

Versoepelingen

Binnen de huidig maatregelen is het organiseren van openbare carnavalsactiviteiten onmogelijk. Minister van Justitie en Veiligheid, Dilan Yeṣilgöz-Zegerius, kijkt samen met de burgemeesters naar mogelijke versoepelingen. Er is dus nog altijd een kans dat carnaval gevierd kan gaan worden. “Het groen-oranje vlammetje blijft sowieso branden en waar het veilig kan, zal er vast carnaval gevierd worden,” aldus Dewez. Ook Prins Frans-Jan d’n Irste en zijn gevolg blijven tot en met 2 maart in functie.}

Mogelijk optocht op 27 maart

Het afgelasten van alle stichtingsactiviteiten betekent ook dat D’n Opstoet, voor het derde jaar op rij, niet door kan gaan. Toch houdt de stichting hoop op een alternatief voor de optocht tijdens halfvasten op 27 maart. Daarover zal later meer bekend worden gemaakt.

Meer informatie

Uiteraard hoopt Carnavalsstichting Tilburg dat het wel mogelijk is om carnaval in de Tilburgse kroegen te vieren. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de activiteiten van Carnavalsstichting Tilburg? Check dan de website.