Carnavalswinkel van der Kruijs bereidt zich voor op topdrukte: ‘Het wordt hier een gekkenhuis!’

Wanneer je over het Pieter Vreedeplein loopt, hoor je uit de winkelkelder de carnavalsmuziek over het plein galmen. Ook dit jaar heeft Mike van der Kruijs zijn pop-up zaak Carnavalswinkel van der Kruijs weer geopend. Dit keer in het pand waar voorheen kledingwinkel KiK zat. Wij gingen langs en spraken Mike over zijn zaak, de leukste pèkskes en natuurlijk over Carnaval.

In een groen-oranje gestreept shirt staat Mike achter de toonbank. “Ik begon mijn carnavalswinkel in Oisterwijk. Er was daar niks te krijgen van carnavalskleding. Ik had een goede ruimte op het oog en zocht iets om in de wintermaanden te doen. Dat werd Carnavalswinkel van der Kruijs,” vertelt hij trots.

Gekkenhuis

Zelf is Mike ook gek op Carnaval: “Ik ben een fervent carnavaller, maar met de winkel is dat wat moeilijk te combineren. De komende dagen wordt het hier een gekkenhuis, maar daar zijn we alleen maar heel blij mee. Op zaterdag 18 februari openen wij voor het laatst onze deuren, daarna duiken we zelf de stad in. Ik denk dat ik als een karakter uit The Walking Dead ga, dan hoef ik in ieder geval geen pak meer te kopen,” lacht Mike.

Voorgaande jaren heeft de pop-upstore van Mike op verschillende plekken in Tilburg gezeten. “Je vond ons al eens bij de Piushaven, op De Heuvel en in het oude pand van Men at Work. Iedere locatie heeft zijn eigen charme, al vond ik het op de Heuvel wel erg gezellig. Daar zaten we natuurlijk vlakbij de kroegen.”

Diversiteit

Naast de carnavalswinkel in Tilburg, vind je Van der Kruijs ook in de Oetelhal in Den Bosch. “Daar hangt de winkel vol met honderden jasjes. Ik vind het leuk dat we hier in Tilburg een grote groep mensen hebben die trouw zijn aan hun kiel. Toch zie je hier ook genoeg diversiteit aan pakken. Ik hoop dat dat blijft, want er is niet leuker dan om een volwassen man in een dierenpak te zien rondlopen, haha!”

De winkel hangt bomvol met allerlei pakken, emblemen en accessoires. “We merken dat onder de jeugd de SWAT pakken nog steeds erg populair zijn. We hebben qua inkoop op safe gespeeld met alles wat er in de wereld gebeurt. Zelf vind ik onze luxere kielen erg tof.”

Ook de moeder van Mike staat met veel plezier in de winkel: “Mijn moeder is mijn trouwste werknemer. Ze laat alles uit haar handen vallen om mij in de winkel te helpen. Dat is toch fantastisch?”

Toekomst

Mike is positief over de toekomst van zijn carnavalswinkel: “Een ding is zeker: onze winkel blijft bestaan. Het is nu eenmaal het mooiste wat er is! We willen een webshop opzetten waar emblemen en Tilburgse carnavalsartikelen te koop zijn. Het belangrijkste is dat we scherp blijven en ieder jaar weer met iets origineels komen. Volgend jaar poppen we weer ergens op in de stad!”

Meer informatie

Heb jij nog een nieuwe outfit nodig? Je vindt Carnavalswinkel van der Kruijs aan het Pieter Vreedeplein nummer 163. Ook vind je er emblemen en toffe accessoires. Volg de winkel van Mike ook op Facebook en Instagram!