CAST presenteert lezing van Thomas Lommée

Lezing van Thomas Lommée, dinsdag 18 februari om 19.30u

CAST en MADE metselwerk kenniscentrum organiseren op 18 februari een avond over bouwinnovatie. Spreker op deze avond is de Belgische ontwerper Thomas Lommée die voor een innoverende manier van kijken naar het bouwproces pleit. Iedereen is welkom op dinsdag 18 februari om 19.30u (inloop vanaf 19.00u) bij MADE Center, Maidstone 20 Tilburg.

De lezing is gratis toegankelijk, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden kan via de website van CAST: www.castonline.nl .

Thomas Lommée
De lezing wordt gehouden in het kader van het thema ‘Maken’ waarbij CAST opzoek gaat naar vernieuwingen in de samenwerking tussen de maakindustrie, architectuur, bouw en de ontwikkeling van nieuwe producten.  Een inspirerende denker op het gebied is de Belgische ontwerper Thomas Lommée. Wij hebben hem uitgenodigd een lezing te geven over Autarkytecture, een prikkelend project dat hij samen met Christiane Hoegner ontwikkelde in opdracht van kunsthuis Z33 in Hasselt (BE). Het project pleit voor een innoverende manier van kijken naar het bouwproces. Autarkytecture focust niet op het perfecte gebouw voor een specifieke en beperkte periode in de tijd, maar suggereert flexibele bouw- en woningconstructies die kunnen evolueren. De ontwerpers bestudeerden succesvolle patronen uit het verleden en vertaalden deze naar basis ontwerpprincipes voor de toekomst.

Resultaten workshop metselwerk gevels
Niet alleen hebben wij een inspirerende spreker, maar ook gaan we daadwerkelijk een verbinding leggen tussen vakmensen om tot innovatieve concepten te komen. Op 11 februari heeft een workshop plaatsgevonden rondom de innovatie in metselwerk gevels waarin naar geveloplossingen werd gezocht voor originele cases van architecten. Vanuit deze dialoog tussen architecten, bouwers en producenten ontstaan nieuwe ideeën voor de toekomst, met aandacht voor innovatieve materiaaltoepassingen en voor elkaars vakmanschap en creativiteit. De resultaten van deze workshops worden getoond na afloop van de lezing van Lommée. Het publiek kan in gesprek gaan met de workshopdeelnemers.

U mag de meest originele gevel kiezen
Het publiek mag stemmen op het meest interessante of originele gevelconcept, dat uiteindelijk door de participanten van MADE Center concreet uitgewerkt zal worden.

Programma
Datum:
dinsdag 18 februari 2014
Locatie: Maidstone 20 Tilburg
Inloop vanaf: 19.00 uur
Start programma: 19.30 uur 

Meer informatie en aanmelden via www.castonline.nl

Wat is CAST?
CAST heeft als doel de belangstelling voor en het denken en het debat over architectuur, stedenbouw en landschap – en dat met name in en om de stad Tilburg – blijvend te stimuleren. CAST stelt zich op als podium voor informatie, kritiek en reflectie en is daarbij zonder uitzondering onafhankelijk.