Casual classics 2: gratis concert in Concertzaal Tilburg

Na het succes van het eerste Casual Classics concert in oktober in Concertzaal Tilburg, zijn er binnenkort weer kaarten te bestellen voor het gratis concert Casual Classics 2 op woensdag 25 februari in de concertzaal. Dit nieuwe initiatief, in navolging van het concept  van Muziekgebouw Eindhoven, biedt dit seizoen drie gratis informele klassieke concerten.

Mendelssohn, Italië en een drankje

De gratis concerten zijn een laagdrempelige en gezellige manier om kennis te maken met live klassieke muziek. Tijdens deze tweede editie is het Tilburg Festival Orkest uitgenodigd en staat de Symfonie nr. 4, de ‘Italiaanse’ van Mendelssohn op het programma. Een vrolijk werk, waarbij Mendelssohn geïnspireerd werd door de landschappen, cultuur en de mensen van Bologna, Florence, Rome en Napels. Frisse klassieke muziek in een zaal, die gerust de meest kleurrijke concertzaal van het Zuiden genoemd mag worden. Tijdens het concert zijn de bars open en neem je eenvoudig een drankje mee naar de zaal. Het concert duurt een uur en na afloop draait er een dj in de foyer voor iedereen die wil naborrelen.

Verkoopinformatie

Casual Classics 2 vindt plaats op woensdag 25 februari vanaf 21:00 uur.  De toegang is gratis, graag wel vooraf reserveren. De gratis tickets zijn vanaf 3 november verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013 543 22 20 en aan de balie van Theaters Tilburg.

Foto: Het conservatorium orkest speelde tijdens Casual Classics 1 op 11 oktober jl. in de concertzaal. credits: Jostijn Ligtvoet Fotografie